Znan je program letošnje AnimatekePRO!

21.11.2021

AnimatekaPRO 2021 bo tudi letos potekala v Stari mestni elektrarni na Slomškovi 18.

 

AnimatekaPRO je platforma festivala Animateka, namenjena profesionalcem in študentom na področju animiranega filma. Gre za prostor, kjer se med raziskovanjem sveta animiranega filma seznanjamo s trendi in novostmi ter srečujemo z izbranimi profesionalci.

Del programa so tradicionalni zajtrki z avtorji, v sklopu katerih selektorja glavnega tekmovalnega programa poglobljeno razpravljata s prisotnimi ustvarjalci.

Peto leto bomo v sklopu tekmovanja AnimatekaPRO Pitch prek predstavitev projektov v razvoju dobili vpogled v stanje na področju animiranega filma v državah nekdanje Jugoslavije. Tekmovanju bo sledilo tudi predavanje tutorke Anne Vašove na temo priprav na predstavljanje projektov v razvoju za začetnike. Ob tem bomo predstavili tudi nekaj lokalnih projektov v razvoju.

V skladu s tematiko letošnje retrospektive HerStory bomo gostili pogovor med kuratorjem in kuratorico o specifikah tematskega programiranja ter pripravili okroglo mizo na temo enakosti spolov v animaciji.

Del programa bodo znova sestavljale specialke, kjer bomo izvedeli več o producentskem in ustvarjalnem delu nekaterih članic letošnje festivalske žirije ter študij primerov s področja VR animacije.

Pripravili pa bomo tudi okroglo mizo mreže festivalov animiranega filma CEE Animation Festival Network, kjer bodo predstavniki petih festivalov iz regije razpravljali o doseganju občinstva in distribuciji.

 

Urnik lahko najdete tu.

Vse vsebine AnimatekePRO bodo potekale v angleškem jeziku. Vstop prost.