Filmi

Posebna projekcija ob odprtju festivala

Odprtje Družinskega programa Slon (4+)

Ponedeljek, 29. 11., 17.00, Kinodvor

Uvodni program bo v barvah kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev. V njem bodo uživali otroci od 4. leta starosti in vsi, ki še radi pogledajo na svet z otroškimi očmi.

Program kratkih filmov

Slonov tekmovalni program I (3+)

Na voljo za ogled na spletu.

Program šestih sodobnih kratkih animiranih filmov domačih in tujih avtorjev obsega sporočilno in likovno bogata dela, raznolika po vsebini in tehniki.

Slonov tekmovalni program II (7+)

Na voljo za ogled na spletu.

Program petih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni evropski animirani filmi z bogato likovno podobo in zgodbami o vztrajnosti, drugačnosti ter sobivanju z živalmi in naravo.

Slonov tekmovalni program III (11+)

Na voljo za ogled na spletu.

Program osmih sodobnih kratkih animiranih filmov, ki z raznolikimi tehnikami animacije pripovedujejo zgodbe o prijateljstvu in pogumu ter govorijo o okoljevarstvu in migracijah.

Prvič v kino: Najmlajši Slon (3+)

Sobota, 4. 12., 10.00, Kinodvor

Filmski program kratkih filmov, ki je vsebinsko in časovno prilagojen najmlajšim gledalcem in pospremljen z igrivim ogledom. Prvič v kino bo morda tokrat za nekoga tudi prvi obisk festivala Animateka. Projekcija je del Slonovega tekmovalnega programa I.

Zeleni Slon (8+)

Sobota, 4. 12., 12.00, Kinodvor

Kratki animirani filmi, ki obravnavajo aktualne ekološke in naravovarstvene teme.

Najboljši iz Slona (6+)

Nedelja, 5. 12., 14.00, Kinodvor

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki so bili predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.

Celovečerci

Tudi miši gredo v nebesa (7+)

Sobota, 4. 12., 15.00, Kinodvor

Bojevita miška in plah lisjaček se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Film o upanju, preseganju predsodkov, iskanju ljubezni in pogumu nam pokaže, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega in da je mogoče premagati tudi na videz nepremagljive stvari.

Wolfwalkers (8+)

Nedelja, 5. 12., 16.00, Kinodvor

Film nas popelje v čas vraževerja in čarovništva, ko mlada lovska vajenka Robyn z očetom odpotuje na Irsko, kjer hočejo iztrebiti še zadnje krdelo volkov. Med raziskovanjem prepovedanega sveta zunaj mestnega obzidja se Robyn spoprijatelji s samosvojo Mebh iz skrivnostnega plemena, o katerem krožijo nenavadne govorice: njegovi pripadniki se lahko ponoči spremenijo v volkove. Ko dekleti iščeta Mebhino pogrešano mamo, Robyn odkrije skrivnost, ki jo povleče še globlje v začarani svet skrivnostnih volčjih bitij, s tem pa tvega, da se bo spremenila prav v tisto, kar so njenega očeta poslali uničiti.