Šolski program

Kakovostni filmski programi kratkih in celovečernih filmov za vrtce, osnovne in srednje šole, ki je na voljo v kinu in na spletu. Vabljeni k prijavam!

SLONOV TEKMOVALNI PROGRAM I (3+)

Program šestih sodobnih kratkih animiranih filmov domačih in tujih avtorjev obsega sporočilno in likovno bogata dela, raznolika po vsebini in tehniki.

SLONOV TEKMOVALNI PROGRAM II (7+)

Program petih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni evropski animirani filmi z bogato likovno podobo in zgodbami o vztrajnosti, drugačnosti ter sobivanju z živalmi in naravo.

SLONOV TEKMOVALNI PROGRAM III (11+)

Program osmih sodobnih kratkih animiranih filmov, ki z raznolikimi tehnikami animacije pripovedujejo zgodbe o prijateljstvu in pogumu ter govorijo o okoljevarstvu in migracijah. Ogled programa priporočamo tudi učencem izbirnega predmeta Filmska vzgoja.

KINOTRIPOV SVETOVNI JAGODNI IZBOR (15+)

Skupaj z mladimi člani Kinotripovega filmskega kluba, ki sodelujejo pri ustvarjanju 6. sezone Kinotripovega filmskega programa – mladi za mlade, smo izbrali najboljše kratke animirane filme z vsega sveta, ki so blizu mladim. Letošnji Kinotripov Svetovni jagodni izbor prinaša mladostno odštekan, družbeno-kritično nabrit in slogovno raznolik nabor devetih filmov.

TUDI MIŠI GREDO V NEBESA (8+)

Bojevita miška in plah lisjaček se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Film o upanju, preseganju predsodkov, iskanju ljubezni in pogumu nam pokaže, da je vse, kar se zdi že skoraj končano, lahko začetek nečesa novega in da je mogoče premagati tudi na videz nepremagljive stvari. 

WOLFWALKERS (9+)

Film nas popelje v čas vraževerja in čarovništva, ko mlada lovska vajenka Robyn z očetom odpotuje na Irsko, kjer hočejo iztrebiti še zadnje krdelo volkov. Med raziskovanjem prepovedanega sveta zunaj mestnega obzidja se Robyn spoprijatelji s samosvojo Mebh iz skrivnostnega plemena, o katerem krožijo nenavadne govorice: njegovi pripadniki se lahko ponoči spremenijo v volkove. Ko dekleti iščeta Mebhino pogrešano mamo, Robyn odkrije skrivnost, ki jo povleče še globlje v začarani svet skrivnostnih volčjih bitij, s tem pa tvega, da se bo spremenila prav v tisto, kar so njenega očeta poslali uničiti.

VR/360°@ANIMATEKA (15+)

Razstava najnovejših avtorskih del, ki združujejo medije animacije, računalniških iger in virtualne resničnosti.

Rezervacija projekcij in cena ogleda

Rezervacije šolskih projekcij v Kinodvoru in Slovenski kinoteki ter preko spleta
Anja Cepuš Dečman
M: 030 315 701
E: solski@kinodvor.org
Cena vstopnic je odvisna od velikosti skupine – glej šolski cenik.
Za učence in dijake, ki si težko privoščijo obisk kina, v sodelovanju s Kinodvorom omogočamo kvoto brezplačnih vstopnic. 

Šolske projekcije v kinodvorani so letos na voljo tudi v Kosovelovem domu Sežana, Linhartovi dvorani Radovljica in Kinu Metropol Celje. Za več informacij se obrnite na posamezni kino oz. na petra.gajzler@animateka.si.

Rezervacije vodenih ogledov po razstavi

Petra Gajžler
M: 040 517 986
E: petra.gajzler@animateka.si

Cena: 3 eur /dijaka (na Ta veseli dan kulture, 3.12., je cena 1 eur/dijaka)
Lokacija: MSUM, Muzej sodobne umetnosti Metelkova
Termini vodenih ogledov po razstavi: po dogovoru.

Bodite obveščeni o našem programu za vrtce in šole in se prijavite na obvestila.