Animateka na spletu – Pogosta vprašanja

1. Kje lahko gledam filme in filmske programe?

Izbran filmski program je na voljo na naši spletni platformi: https://online.animateka.si/

Do platforme lahko dostopate tudi na naši spletni strani z izbiro povezave »Glej filme« v menijski vrstici.

2. Bodo filmi dostopni ves čas festivala ali samo ob določenih terminih?

Vsi objavljeni filmski programi na spletni platformi so na voljo ves čas festivala, torej od 29. 11. 2021 od polnoči dalje vse do 5. 12. 2021 do polnoči.

3. Kje lahko kupim vstopnice?

Vstopnice lahko kupite tukaj: https://tickets.animateka.si/passes/buy/

4. Kako poteka registracija in odklep filma?

Za nakup festivalske prepustnice ali vstopnice, boste pred nakupom morali vnesti svoj elektronski naslov, saj se bo na ta naslov vezala festivalska prepustnica oz. vstopnica. Po uspešnem nakupu boste dobili avtomatsko generirano sporočilo s podatki za prijavo na platformo. Ob prijavi si prosimo spremenite geslo. Ko boste prijavljeni na platformi, lahko na https://online.animateka.si/ odklenete posamezen program. Število programov, ki jih lahko odklenete, je vezano na tip prepustnice oz. vstopnice, ki ste jo kupili.

5. Si lahko posamezen film oziroma filmski program ogledam večkrat?

Ko začnete gledati posamezen filmski program, bo na voljo za ogled 4 ure. Po 4 urah se bo ponovno zaklenil in ga ne bo več moč odpreti z isto prepustnico oz. vstopnico. Svetujemo vam, da si pred ogledom programa zagotovite čas, da si boste lahko celoten program pogledali do konca. Med 4-urnim oknom pa lahko omenjeni program pogledate večkrat.

6. Lahko ob nakupu polne festivalske prepustnice filme gledam neštetokrat?

Ob nakupu festivalske prepustnice lahko pogledate vse filmske programe na naši spletni  platformi, vendar jih boste lahko odklenili zgolj enkrat. To pomeni, da boste ob gledanju programa imeli 4 ure časa, da si omenjeni program pogledate v celoti. Po 4 urah se bo program zaklenil in ponovni ogled ne bo več možen niti s festivalsko prepustnico.

7. Kupil sem paket vstopnic 3+1. Katere filme si lahko s tovrstnim paketom vstopnic ogledam?

S paketom 3+1 pridobite 4 vstopnice, ki jih lahko uporabite za ogled kateregakoli programa na spletni platformi. Tudi tukaj velja enako pravilo glede dostopnosti programa (4 ure) ob unovčitvi posamezne vstopnice.

Primer 1: ogledate si lahko komplet Slonov tekmovalni program (3 vstopnice – Slon I,II,II) + CEE Animaton Talents 2021 (1 vstopnica)

Primer 2: Ogledate is lahko Tekmovalni program I,  Mladi talenti Evrope II, Slonov Tekmovalni program II in CEE Animaton Talents 2021.

8. Si lahko filme in filmske programe ogledam v tujini?

Vse filmske programe na spletu si lahko ogledate samo na ozemlju Slovenije.

9. Ali imajo filmi podnapise?

Vsi filmi so opremljeni s slovenskimi kot tudi angleškimi podnapisi. Ob ogledu jih izberete s klikom na gumb “CC”. Spremembo izbiro jezika opravite z gumbom tri pikice: