Delavnice

Produkcijska delavnica z Milanko Fabjančič - Risana animacija

Kje: Slovenska Kinoteka

Kdaj: 22.- 26. november od 15.00 do 19.00 ure

Starost: 12+

Posebni pogoji: PCT za vse od 12 leta naprej.

Mentorici: Milanka Fabjančič, Jelena Dragutinović

Na delavnici z Milanko Fabjančič se bomo preizkusili v risani animaciji. Črtna risba kot osnovni element izražanja lahko v gibanju ustvari nenavadne svetove in nepredvidljive preobrazbe. Animirani film bo predvajan na zatvoritvi festivala Animateka.

Milanka Fabjančič, rojena 14.7.1981 v Ljubljani, je akademska slikarka, ki je diplomirala pod mentorstvom Milana Eriča s kratkim animiranim filmom “Striček in psiček”. Na svoji profesionalni poti se ukvarja z animacijo in ilustracijo, takšno, brez okvirjev – vedno išče nove pripovedne kontekste. Poleg klasične knjižne ilustracije riše kostumografske skice, podobe za celostne grafične identitete, revije in kolumne ter lastne avtorske izdelke. Najraje pa ima risani film. Po “Liliani” (2019), njenem prvem risanem filmu je trenutno zatopljena v novo risanko, ob tem pa še poučuje na Akademiji za umetnost Univerze v Novi Gorici (predmet Zgodboris), na JSKD (predmet Likovna estetika filma) ter ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (Mimetično risanje ter Filmski plakat).”

Delavnica zvočnega opremljanja animiranega filma

Kje: MG+MSUM, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova ulica 3

Kdaj: 27. november od 14.00 do 18.00 ure

Starost: 8+

Posebni pogoji: PCT za vse od 12 leta naprej.

Mentorji: Žiga Birsa, Andreja Goetz

Na delavnici bomo z različnimi glasbili in zvočili ustvarjali glasbeno podlago za animirani film, ki bo predhodno nastal na produkcijski delavnici z Milanko Fabjančič. Animirani film bo predvajan na zatvoritvi festivala Animateka.

Animirane ulične inštalacije

Kje: Prostori Kreativnega središča centra Rog, Wolfova 8 in ljubljanske ulice

Kdaj: 30. november, od 16.00 do 20.00 ure

Starost: 11+

Posebni pogoji: PCT za vse od 12 leta naprej.

Mentorji: Andreja Goetz, Jelena Dragutinović, Tomo Per

V sodelovanju s Kreativnim središčem centra Rog bomo s pomočjo laserskega rezalnika ustvarili miniaturne inštalacije s poljubnimi motivi v dvanajstih fazah gibanja. Te bomo nato postavili po različnih delih bližnjih ljubljanskih ulic in jih oživili s pomočjo posebne aplikacije. Tako ustvarjene videe bomo delili na socialnih omrežij in tudi druge spodbudili, da jih poiščejo in oživijo po svoje.

Delavnica zgodborisa

Kje: MG+MSUM, Muzej sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova ulica 3

Kdaj: 4. december, od 14.00 do 18.00

Starost: 10+

Posebni pogoji: PCT za vse od 12 leta naprej.

Mentorica: Milanka Fabjančič, Andreja Goetz

Si radi izmišljate zgodbe in bi želeli po njih ustvariti svoj film? Morda animirani? Od ideje do končnega filma je sicer dolga pot. Za začetek pa vam bo zagotovo koristilo, če se opremite z znanjem, kako svoje ideje v pisani obliki preliti v zgodbo s sličicami. Ali kot temu rečejo filmski ustvarjalci, zgodboris. Dober zgodboris je pomemben del ustvarjalnega procesa vsakega filma. Je kot načrt, ki nam pomaga da se lažje pripravimo za nadaljnje delo. Na delavnici bomo izhajali iz že obstoječe zgodbe. Pridobljeno znanje pa vam bo kasneje koristilo tudi pri izdelavi zgodborisa po lastni predlogi.