Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/animatek/archive.animateka.si/2021/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/editors/class-vc-frontend-editor.php on line 646
Predstavljamo animacije za mlade in najmlajše v sklopu Družinskega programa Slon! – Animateka.si
Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/animatek/archive.animateka.si/2021/wp-includes/functions.php on line 5663

Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/animatek/archive.animateka.si/2021/wp-includes/functions.php on line 5663

Predstavljamo animacije za mlade in najmlajše v sklopu Družinskega programa Slon!

Tudi letos Animateka prinaša animacije za mlade in najmlajše v sklopu Družinskega programa Slon!

 

Na odprtju Družinskega programa Slon bo Uvodni program v barvah kratkih animiranih filmov slovenskih avtorjev. V njem bodo uživali otroci od 4. leta starosti in vsi, ki še radi pogledajo na svet z otroškimi očmi.

 

Tu so že tradicionalno tri sklopi Slonovega tekmovalnega programa:

Slonov tekmovalni program I (3+) je program šestih sodobnih kratkih animiranih filmov domačih in tujih avtorjev obsega sporočilno in likovno bogata dela, raznolika po vsebini in tehniki. Vstopite v svet spacapufov, ki se nažirajo s slastnimi žižami, čustva po imenu Strah, pa do Tigra, ki bi v igri rad strašil druge in vse do hobotnice, obsedene z redom in čistočo!

Slonov tekmovalni program II (7+) je program petih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni evropski animirani filmi z bogato likovno podobo in zgodbami o vztrajnosti, drugačnosti ter sobivanju z živalmi in naravo. V zgodbah boste spoznali Patouille, bitjece, ki živi v sožitju z rastlinskim svetom, ne tako strašnega krokodila, žabca v razredu zajcev in še mnogo drugih čudovitih bitij!

Slonov tekmovalni program III (11+) je program osmih sodobnih kratkih animiranih filmov, ki z raznolikimi tehnikami animacije pripovedujejo zgodbe o prijateljstvu in pogumu ter govorijo o okoljevarstvu in migracijah. Od severnih medvedov, ki jih segrevanje okolja prežene od doma, pa do živalskih vrtov in animirane parade plastike!

 

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, ki bodo predvajani v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo bodo skupaj na sporedu v programu Najboljši iz Slona (6+) v nedeljo, 5. 12.

 

Tokrat bo z vami na Animateki tudi poseben program Zeleni slon (8+), izbor kratkih animiranih filmov, ki obravnavajo aktualne ekološke in naravovarstvene teme.  Filmi v programu spregovorijo o podnebnih migracijah, o različnih onesnaževanjih okolja in sožitju z naravo.

 

Na programu bosta prav tako dva celovečerca za najmlajše, prvi je Tudi miši gredo v nebesa (7+) Denise Grimmove in Jana Bubeníčeka, pripoved o bojeviti miški in plahem lisjačku, ki se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči.  Film govori o upanju, iskanju ljubezni in pogumu ter o preseganju predsodkov in celjenju starih ran.

Na sporedu bo tudi večkrat nagrajen celovečerec Wolfwalkers (8+) Tomma Moorea in Rossa Stewarta, ki nas popelje v čas vraževerja in čarovništva, ko mlada lovska vajenka Robyn Goodfellowe z očetom odpotuje na Irsko, kjer hočejo iztrebiti še zadnje krdelo volkov. Gre za tretji film t.i. irske sage Moorea, ki ga poznamo že po animacijah Skrivnost iz Kellsa (2009) in Pesmi morja (2014). Wolfwalkers je bil med drugim nominiran za oskarja za animirani celovečerni film.

 

Celoten program za mlade in najmlajše najdete tu: http://archive.animateka.si/2021/filmi-slon/ 

Urnik projekcij pa tule: http://archive.animateka.si/2021/urnik/