Šolski program

Kakovostni filmski programi kratkih filmov za vrtce, osnovne in srednje šole, ki je na voljo v kinu in na spletu. Vabljeni k prijavam!

Slonov tekmovalni program I, 3+

Program šestih sodobnih kratkih animiranih filmov domačih in tujih avtorjev obsega sporočilno in likovno bogata dela, raznolika po vsebini in tehniki.

Slonov tekmovalni program II, 7+

Program petih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni evropski animirani filmi z bogato likovno podobo in zgodbami o nenavadnih prijateljstvih.

Slonov tekmovalni program III, 11+

Program osmih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni avtorski animirani filmi.

Skozi raznolike tehnike animiranega filma pripovedujejo zgodbe o prijateljstvu, pogumu in odpirajo teme medgeneracijskih odnosov. Ogled programa priporočamo tudi učencem izbirnega predmeta Filmska vzgoja.

Zeleni Slon, 9+

Program osmih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni avtorski animirani filmi , ki izpostavljajo vrednote o varovanju našega planeta. Filmi na raznolik in svojstven način osvetljujejo problematiko varovanja okolja, narave in vlogo človeka v tem vedno bolj perečem problemu.

Kinotripov Svetovni jagodni izbor, 15+

Skupaj z mladimi člani Kinotripovega filmskega kluba, ki sodelujejo pri ustvarjanju 7. sezone Kinotripovega filmskega programa – mladi za mlade, smo izbrali najboljše kratke animirane filme z vsega sveta, ki so blizu mladim. Letošnji Kinotripov jagodni izbor prinaša mladostno odštekan, družbeno-kritično nabrit in slogovno raznolik nabor osmih filmov.

Rezervacija projekcij in cena ogleda

Rezervacije šolskih projekcij v Kinodvoru in Slovenski kinoteki ter preko spleta
Anja Cepuš Dečman
M: 030 315 701
E: solski@kinodvor.org
Cena vstopnic je odvisna od velikosti skupine – glej šolski cenik.
Za učence in dijake, ki si težko privoščijo obisk kina, v sodelovanju s Kinodvorom omogočamo kvoto brezplačnih vstopnic. 

Šolske projekcije v kinodvorani so letos na voljo tudi v Kosovelovem domu Sežana, Linhartovi dvorani Radovljica, Kinu Union Celje ter Mestni kino Ptuj.
Za splošne informacije o projekcijah v sklopu Art kino mreže:
Jaka Strnad, jaka.strnad@animateka.si, 031 472 326

Bodite obveščeni o našem programu za vrtce in šole in se prijavite na obvestila.