Razstave

Legenda o Zlatorogu

Galerija DLUL, Breg 22
2 – 11 December

Lea Vučko, rojena v deželi Zlatoroga, Bohinju, je režiserka in animatorka kratkega animiranega filma »Legenda o Zlatorogu«. Likovna podoba filma simulira slikanje z oljnimi barvami na steklo, saj je Lea ustvarila lastne digitalne čopiče, s katerimi je narisala preko 10.000 živobarvnih sličic.
Razstava prikazuje mnoge detajle in delo, ki je potrebno za nastanek filma, a ostane v ozadju, očem skrito. Na ogled bodo skice, raziskovanja realnih lokacij, načrtov, zgodboris.. Za slabih 14 minut je bilo potrebnih štiri leta dela, da je nastala upodobitev lokalne legende, ki Leo spremlja že od otroštva.

Primerno za: tretja triada, srednja šola
Vodstvo z avtorico po razstavi: 45 min
Vstopnina: 2 eur na učenca, do 25 otrok

Termin po dogovoru, pišite na info@animateka.si

XR @ANIMATEKA

Cukrarna
24 November – 11 December 2022
Odprtje: 24 November 2022, 18.00

Zdaj že tradicionalno prisotni element Animateke, v katerem raziskujemo animacije v drugih razsežnostih, se vrača s peto edicijo skrbno izbranih projektov navidezne resničnosti, ki so delo uveljavljenih animatorjev in jih zaznamujejo posebna estetika in narativi, pa tudi zmožnost vplivanja na zaznavanje. Poleg najnovejših del avtorjev, ki raziskujejo nova področja, bo na ogled tudi retrospektiva navidezne resničnosti Urija in Michelle Kranot. Večkrat nagrajena dvojica s pomočjo potopitvenih tehnologij združuje avtorsko animacijo z razširjeno resničnostjo. Lepo vabljeni, da se nam pridružite pri potapljanju v animirana prostranstva, kot si jih je zamislilo nekaj najbolj priznanih avtorjev s tega področja.

Primerno za: 14+, srednja šola
Vodstvo po razstavi: 45 min
Vstopnina: 2 eur na učenca, do 25 otrok

Termin po dogovoru, pišite na info@animateka.si

 

Kombinirano vodstvo za več skupin: možnost ogleda za 2 skupini hkrati, med tem ko si ena skupina ogleduje XR razstavo, ima druga vodstvo po postavljeni razstavi v Cukrarni.

Primerno za: 14+, srednja šola
Vodstvo po razstavi: 2x 45 min
Vstopnina: 3 eur na učenca, do 50 otrok

Termin po dogovoru, pišite na info@animateka.si