Družinski program Slon

Posebna projekcija ob odprtju festivala

Odprtje družinskega programa Slon, 7+

Kinodvor, 28.11. ob 17h

V filmih uvodnega programa bodo uživali otroci v starosti 7 let in več, pa tudi vsi tisti, ki še radi pogledajo na svet z otroškimi očmi.

Celovečerni film

Perlimps, 7+

Kinodvor, 3.12. ob 15h

Alê Abreu, režiser nagrajenega celovečerca Deček in svet, v animaciji Perlimps spremlja skrivna agenta Claéja in Bruója, odposlana v Začarani gozd, kjer sredi pozabljenih ruševin, piramid, plinastih gora in puščav lebdečih kamnin vsak zase odkrijeta, da sta na isti misiji: rešiti svoji kraljestvi pred strašnimi velikani, ki so obkrožili njihov gozd.

Programi kratkih filmov

Prvič v kino: Slonov tekmovalni program I, 3+

Kinodvor, 3.12. ob 10h

Filmski program kratkih filmov, ki je vsebinsko in časovno prilagojen najmlajšim gledalcem in pospremljen z igrivim ogledom. Prvič v kino bo morda tokrat za nekoga tudi prvi obisk festivala Animateka. Projekcija je del Slonovega tekmovalnega programa I.

Zeleni Slon, 9+

Kinodvor, 3.12. ob 13h

Kratki animirani filmi, ki obravnavajo aktualne ekološke in naravovarstvene teme. Program je primeren za otroke od 9. leta starosti.

Polet v vesolje: Slonove TV specialke, 8+

Kinodvor, 4.12. ob 15h

Kratke animirane dogodivščine, ki jih bomo na festivalu lahko videli na veliko večjem platnu, kot smo vajeni.

Bonjour Animateka!

Odpravite se s Slonom na potep po čudovitih francoskih filmih. S francoske televizije na naša velika platna prihajata dva programa za otroke in družine – izbor kratkih animiranih serialov za otroke in program kratkih animacij.

Slon gre v Francijo: TV-specialke, 8+

Slovenska kinoteka, 3.12. ob 11h

Slon gre v Francijo, 8+

Slovenska kinoteka, 4.12. ob 11h

Slonov tekmovalni program I, 3+

Samo na spletu

Program šestih sodobnih kratkih animiranih filmov domačih in tujih avtorjev obsega sporočilno in likovno bogata dela, raznolika po vsebini in tehniki.

Slonov tekmovalni program II, 7+

Samo na spletu

Program petih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni evropski animirani filmi z bogato likovno podobo in zgodbami o nenavadnih prijateljstvih.

Slonov tekmovalni program III, 11+

Samo na spletu

Program osmih kratkih animiranih filmov, v katerem so zbrani sodobni avtorski animirani filmi.

Skozi raznolike tehnike animiranega filma pripovedujejo zgodbe o prijateljstvu, pogumu in odpirajo teme medgeneracijskih odnosov. Ogled programa priporočamo tudi učencem izbirnega predmeta Filmska vzgoja.

Najboljši filmi iz Slona, 8+

Kinodvor,  4.12. ob 17h

Izbor najlepših kratkih animiranih filmov, predvajanih v letošnjih Slonovih tekmovalnih programih in so najbolj navdušili otroško žirijo.