H.P. Lovecraft – The Hound

Naslov projekta: H.P. Lovecraft – The Hound

Predvideni proračun: 40.000,00 EUR

Logline:

Roparja grobov ugotovita, da je bolje, če nekatere stvari ostanejo zakopane …

Predstavitev vsebine in poetike:

Literarni opus Howarda Phillipsa Lovecrafta ne pripada samo Američanom, temveč spada v svetovno dediščino literarnega žanra grozljivk, vendar obenem te žanrske meje in definicije tudi prestopa ter predstavlja edinstven fenomen v polju pisane besede. Prav zato nas je začelo zanimati, kako bi lahko Lovecraftovo zgodbo prevedli v jezik animiranega filma. Po letih uspešnega sodelovanja nas je navdihnila zgodba The Hound in odločili smo se, da jo skupaj priredimo za scenarij bodočega animiranega filma.

Koncept:

Zavedamo se, da je to zahtevna naloga. Dobro poznamo ne zelo pozitivne primere prirejanja Lovecraftovih del v zadnjih letih, tudi za film (po našem mnenju sta med njimi najboljši filmski priredbi Johna Carpenterja in Stuarta Gordona), vendar smo pripravljeni prispevati svoj delež k obujanju njegovih skrivnostnih, temačnih vizij. Navdihnili so nas tudi animirani filmi Ralpha Bakshija (Gospodar prstanov) ter manj znana animirana televizijska priredba zgodb Charlesa Dickensa z naslovom Ghost Stories from the Pickwick Papers (predvsem zgodba o grobarju Gabrielu Grubu). Navdih za atmosfero filma smo našli v slikah Francisca Goye, Casparja Davida Friedricha in Henryja Fuselija. V filmu bomo kombinirali 2D in 3D računalniško animacijo (ZBrush, Cinema4D, TVPaint Animation Pro) kot v prejšnjem filmu Mihajla Dragaša Smrt matere Jugovićev. Pri zgodbi bomo posebno pozornost namenili stopnjevanju strahu in izgubi razuma pri glavnih likih. Radi bi sodelovali s profesionalnim skladateljem in oblikovalcem zvoka, da bi projekt izvedli čim uspešneje. Zdi se nam, da je pravi trenutek, da nas ta zgodba znova opomni na krhkost človekovega obstoja in njegovega mesta v širnem, nepoznanem vesolju.

Biografija režiserja:

Mihajlo Dragaš, režiser in soscenarist

Rojen 21. 11. 1991 v Čapljini v Bosni in Hercegovini

Izobrazba:

2010–2014 dodiplomski program animacije, Fakulteta uporabnih umetnosti, Beograd, Srbija

2014–2015 magistrski program animacije, Fakulteta uporabnih umetnosti, Beograd, Srbija

Avtor štirih kratkih animiranih filmov: Smrt matere Jugovićev (2019), SKON – Anima Aeternam (2015), Vis Dubium (2014) in Sisyphus Carries Sisyphus (2013). Prikazani in nagrajeni so bili na domačih in mednarodnih filmskih festivalih. Poleg animiranih kratkih filmov in animiranih glasbenih videospotov piše glasbo za filme in se ukvarja z digitalno 3D umetnostjo. Trenutno živi in dela v Boru v Srbiji.

Predstavitev produkcijske hiše:

Vorky Team je neodvisna produkcijska hiša, specializirana za kratke animirane, eksperimentalne in dokumentarne filme.

Seznam dosedanjih partnerjev projekta / doslej zbrana sredstva:

Podpora Srbskega filmskega centra v višini 15.200,00 EUR.

Oddana prijava na Hrvaški avdiovizualni center za podporo za manjšinsko koprodukcijo s produkcijsko hišo Tetrabot.

Kontakt

Režiser - Mihajlo Dragaš

Producent - Milan Milosavljević