Afterparty In Postparadise

Naslov projekta: Afterparty In Postparadise

Predvideni proračun: 78.615,00 EUR 

Logline:

Film o turizmu, strahu in upokojitvi, poln živahnih barv in bleščečih podob. Dekle iz tretjega sveta in moški srednjih let iz prvega v all-inclusive letovišču prevprašujeta svoje sanje o utopiji.

Predstavitev vsebine in poetike:

Dekle po več letih iskanja končno najde službo v all-inclusive letovišču z imenom Utopija. Tam po ves dan zabava turiste, oblečena v ogromen kostum pande. Nekega dne spozna moškega srednjih let, ki sanja, da bi se po upokojitvi stalno naselil v Utopiji. Enoličnosti njegovih počitniških dni je konec, ko ugotovi, da je bankrotiral. Dekle ga v želji, da bi mu pomagala, odpelje v otoško naselje za delavce. A namesto da bi film ponudil realistično rešitev, drsi čedalje globlje v svet fantazije, pri tem pa pripoveduje zgodbo o neuspešnem iskanju popolnega sveta v tej nestabilni civilizaciji. 

Koncept:

Preprosto sem končno hotela narediti prelep, pisan film o turizmu, poln sončnih zahodov in bleščečih podob. Potem pa se je odprla Pandorina skrinjica družbene neenakosti, nesmislov in bolečine in nastal je scenarij za Afterparty in Postparadise. Turizem je z nekega vidika vsekakor strašljiv. Ta mrzlični napor, da bi bil srečen, kolikor ti v nekem zamejenem času dopušča denar, to očitno dejstvo, da naš čas ni svoboden. Množični turizem je popolna kulisa za zgodbo o eksistencialnem strahu in negotovosti. Čeprav gre v osnovi za klasičen scenarij, je Afterparty eksperimentalna stop animacija s poudarkom na podobi, animaciji, eksperimentiranju z materiali in poetičnem besedilu. Zamislite si, da poskušate resno pretresti svoje življenje in sprejeti pomembne odločitve sredi eksplozije v trgovini s poceni plastično robo. S takim občutkom živim že leta.

Strah se s tem, ko svet postaja čedalje bolj pisan, le še krepi. Z ustvarjanjem filma bi rada ta proces upočasnila.

Biografiji režiserjev:

Ana Nedeljković, vizualna umetnica, režiserka, animatorka in pedagoginja

Nikola Majdak Jr., svobodni snemalec, animator, režiser in predavatelj

Njun prvenec Rabbitland (2013) je osvojil kristalnega medveda na Berlinalu. Film Nepotovanja (2018) je bil prikazan na Berlinalu, festivalu v Annecyju in na Sundanceu; nominiran je bil tudi za nagrado annie. Skupaj pripravljata celovečerni prvenec z naslovom New Rabbitland.

Predstavitev produkcijske hiše:

V naši produkciji ali koprodukciji je bilo poleg dokumentarnih in kratkih filmov ustvarjenih več kot 20 celovečercev. Med njimi so Klip Maje Miloš (nagrada tiger na MFF v Rotterdamu 2012), kratki animirani film Rabbitland Ane Nedeljković in Nikole Majdaka (kristalni medved na Berlinalu 2013) ter Krogi Srdana Golubovića (posebna nagrada žirije na Sundanceu, nagrada ekumenske žirije v sekciji Forum na Berlinalu 2013).

Seznam dosedanjih partnerjev projekta / doslej zbrana sredstva:

Projekt je prejel podporo Srbskega filmskega centra v višini 24.680,00 EUR.

Kontakt

Režiserka – Ana Nedeljković

Režiser - Nikola Majdak

Producentka - Jelena Mitrović