Animirani filmi. Razstave. Virtualna resničnost.

Oglejte si najboljše sodobne avtorske animirane filme, skozi animirane portrete spoznajte ženske animatorke in se podajte v virtualno resničnost animiranih podob. Letos lahko različne razsežnosti animiranega filma raziskujete in doživljate kar preko spleta.

Program kratkih filmov

Kinotripov svetovni jagodni izbor

Z mednarodnim filmskim festivalom Kinotrip, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, smo pripravili program najboljših kratkih animiranih filmov, ki prinašajo pogled z drugačnega zornega kota.

Animirani dokumentarci

Animirani dokumentarni filmi združujejo navidez nezdružljivo: vse tisto, česar klasična filmska kamera ne more ujeti v svoje oko, lahko v animaciji ponazorimo z drugačnimi sredstvi.

Hrvaška na obisku: zgodovinski prelet

Od z oskarjem nagrajenega Vukotićevega Surogata in kultnega Kristlovega Don Kihota do pestrega izbora nove generacije hrvaškega avtorskega animiranega filma.

Razstave

VR/360°/Games @ANIMATEKA

Kuriran izbor projektov, ki obsegajo interaktivne in potopitvene animacije iz sveta virtualne resničnosti, 360-stopinjskega doživljanja in iger.

Animirane ženske

Razstava predstavlja, slavi in povzdiguje žensko odličnost v animaciji z animiranimi avtoportreti profesionalnih umetnic z različnih koncev sveta, pri čemer preseli staro prakso avtoportretiranja v sodobni čas žepnih računalnikov, animiranje pa združi z najnovejšo tehnologijo.