VR/360°/Games @ANIMATEKA 

Animateka tudi tokrat prinaša kuriran izbor projektov, ki obsegajo interaktivne in potopitvene animacije, zgodbe in umetniške stvaritve, katerih avtorji pa vsi izhajajo iz tradicionalnega filmskega okolja. Program VR/360°/Games @ANIMATEKA se letos z izborom del iz sveta virtualne resničnosti, 360-stopinjskega doživljanja in iger prvič v celoti seli v virtualno okolje, zato jih lahko doživljate in raziskujete kar z domačega kavča.

Kuratorica: Manu Weiss

* Vsi projekti bodo med festivalom dostopni brezplačno.

Obiščite spletno galerijo: VR/360°/Games @ANIMATEKA Virtual 

Na platformah Steam, Itch.io in WebXR je na voljo pet izkušenj navidezne resničnosti, 360-stopinjskega doživljanja in iger. Za dostop do projektov boste potrebovali dovolj zmogljiv (VR ready) osebni računalnik in očala, kot so Oculus Rift/Rift 2, HTC Vive ali Quest 1/Quest 2. Pogoji za posamezne projekte so navedeni ob njihovih opisih skupaj s povezavo za dostop.

MOWB

Kazuki Yuhara
Japonska, 2019, 360°-animacija, 13+

Mati in otrok začneta plesti skupno zgodbo v njeni maternici, kjer ju popkovina poveže z neomajno ljubeznijo. Ta edinstvena arterijska izmenjava preraste v vez, ki za vedno preplete njuni življenji.

Platforma: WebXR, 360 video
Deluje na: Mac, PC, mobile ali VR
Dostop: prost

Goodbye Mr. Octopus

Studio Geppetto
Francija, 2020, VR-zgodba

Poučna zgodba o odraščanju in o tem, kako prevprašujemo lastno identiteto in vlogo bližnjih v svojem življenju ter kako dojemamo ljudi okoli sebe.

Platforma: Quill Theatre, Oculus
Deluje z: Oculus Quest/Quest 2 in Oculus Rift/Rift S
Dostop: prost
Shranite projekt na tej povezavi v knjižnico na svojem Oculus-profilu in ga za dostop poiščite med medijskimi vsebinami.

Amends

Mikkel Battefeld
Danska, 2019, VR-zgodba, 13+

Interaktivna VR-izkušnja o zmedenih občutjih iz preteklosti, povezanih z odnosom z odtujeno materjo. Skozi oči otroka boste obudili spomin na svoje odraščanje in podoživeli razvoj zapletenega čustvenega odnosa, ki še čaka na pomiritev.

Platforma: Steam
Deluje z: VIVE in Oculus Rift/Rift S
Dostop: prost

My Exercise

Atsushi Wada
Japonska, 2020, igra, 6+

Omogočite debelušnemu dečku, da naredi nekaj telesnih vaj in se potopi v pasji trup. Mogoče ga bodo prišle spodbujat živali. Igra My Exercise je festival drobnih osebnih užitkov. Subtilni skrivni elementi so diskretno zakriti.

Platforma: Steam
Deluje na: Mac, PC
Dostop:  število je omejeno. Za brezplačno kodo pišite na vr@animateka.si.

Steam
Aktivacijski ključ unovčite tako, da namestite Steam na vaš Mac ali PC. Na dnu strani boste našli gumb + ADD GAME. Izberite ‘Activate a Product on Steam’ in sledite navodilom. Po potrebi vnesite kodo in nato namestite igro.

ART SQOOL

Julian Glander
ZDA, 2019, simulator, 6+

Lahko z videoigro krepite svojo ustvarjalnost? Lahko umetna inteligenca nadomesti človeškega profesorja umetnosti? Znate narisati konja? Vaše naloge pripravlja in ocenjuje umetna inteligenca. Dobrodošli na ART SQOOL.

Platforma: Itch.io
Deluje na: Mac, PC
Dostop: število je omejeno. Za brezplačno kodo pišite na vr@animateka.si.

Razstavo so omogočili: