Prijave za Animateko 2021 so odprte!

12.05.2021

18. edicija festivala poziva avtorje kratkih animiranih filmov k prijavam v Glavni tekmovalni program (kratki animirani filmi iz srednje, južne in vzhodne Evrope), Slonov tekmovalni program (mednarodni program kratkih animiranih filmov za otroke) in Tekmovalni program Mladi talenti Evrope (kratki študentski animirani filmi).

Kljub negotovi situaciji, ki nam jo predstavlja pandemija in z njo povezanih omejitve, bo 18. Animateka potekala,  festivalska ekipa pa se bo potrudila, da raznovrstnost animirane umetnosti  tako ali drugače doseže njene ljubitelje.

Filme lahko tudi letos prijavite kar prek spleta. Na tej povezavi vas čaka prijavni obrazec.

Pravilnik je na voljo tu.

Rok za prijavo del je 5. avgust 2021.

 

Že tradicionalno se Animateka ob odprtju prijav odene v novo preobleko! Tokrat nam je podobo pripravil Igor Hofbauer, zagrebški umetnik, dobro znan po svojih ilustracijah in stripih. Hofbauer je svojo kariero začel sredi devetdesetih let in ustvarjal plakate za lokalno glasbeno sceno, kar ga je pripeljalo do sodelovanja s takrat priljubljenim alternativnim klubom Močvara. Vzpostavitev vizualne identitete Močvare pred skoraj 15 leti mu je omogočilo sodelovanje z mrežo regionalnih klubov in glasbenih skupin bivše Jugoslavije. V tem času je postal ilustrator in stripovski avtor, kar je še danes. Objavil je že več stripov, med njimi tudi Mr Morgen (L’association, 2016). V svojem značilnem slogu se predstavlja tudi s podobo letošnje Animateke.

Naj se odštevanje prične!