Pogosta vprašanja

1. Kje lahko gledam filme in filmske programe?

Celoten filmski program je na voljo na naši spletni platformi: https://online.animateka.si/start

Do platforme lahko dostopate tudi na naši spletni strani z izbiro povezave »Glej filme« v menijski vrstici.

2. Bodo filmi dostopni ves čas festivala ali samo ob določenih terminih?

Vsi filmi, z izjemo dveh posebnih projekcij (Posebna projekcija ob odprtju festivala in Odprtje otroškega programa Slon), so na voljo ves čas festivala, torej od 30. 11. 2020 od polnoči dalje vse do 9. 12. 2020 do polnoči.

Posebna projekcija ob odprtju festivala bo na voljo 30. 11 od 20:00 ure dalje. Posebna projekcija ob odprtju otroškega programa Slon pa bo na voljo 30. 11. 2020 od 16:00 ure dalje. Obe posebni projekciji bosta na ogled do konca festivala, torej do 9. 12. 2020 do polnoči.

3. Kje lahko kupim vstopnice?

Vstopnice lahko kupite tukaj: https://tickets.animateka.si/passes/buy/

4. Kako poteka registracija in odklep filma?

Za nakup festivalske prepustnice ali vstopnice, boste pred nakupom morali vnesti svoj elektronski naslov, saj se bo na ta naslov vezala festivalska prepustnica oz. vstopnica. Po uspešnem nakupu boste dobili avtomatsko generirano sporočilo s podatki za prijavo na platformo. Ob prijavi si prosimo spremenite geslo. Ko boste prijavljeni na platformi, lahko na https://online.animateka.si/start odklenete posamezen program. Število programov, ki jih lahko odklenete, je vezano na tip prepustnice oz. vstopnice, ki ste jo kupili.

5. Si lahko posamezen film oziroma filmski program ogledam večkrat?

Ko začnete gledati posamezen filmski program, bo na voljo za ogled 4 ure. Po 4 urah se bo ponovno zaklenil in ga ne bo več moč odpreti z isto prepustnico oz. vstopnico. Svetujemo vam, da si pred ogledom programa zagotovite čas, da si boste lahko celoten program pogledali do konca. Med 4-urnim oknom pa lahko omenjeni program pogledate večkrat.

6. Lahko ob nakupu polne festivalske prepustnice filme gledam neštetokrat?

Ob nakupu festivalske prepustnice lahko pogledate vse filmske programe na naši spletni  platformi, vendar jih boste lahko odklenili zgolj enkrat. To pomeni, da boste ob gledanju programa imeli 4 ure časa, da si omenjeni program pogledate v celoti. Po 4 urah se bo program zaklenil in ponovni ogled ne bo več možen niti s festivalsko prepustnico.

7. Kupil sem paket vstopnic 4+1. Katere filme si lahko s tovrstnim paketom vstopnic ogledam?

S paketom 4+1 pridobite 5 vstopnic, ki jih lahko uporabite za ogled kateregakoli programa na spletni platformi. Tudi tukaj velja enako pravilo glede dostopnosti programa (4 ure) ob unovčitvi vstopnice.

8. Si lahko filme in filmske programe ogledam v tujini?

Naša želja je, da vse programe ponudimo celotnemu svetu, ne glede na lokacijo uporabnika. Žal pa se pri nekaterih  programih ne moremo izogniti blokadi na regijo (geoblocking) zaradi pravic distributerja, ki film trži po vsem svetu.

Spisek filmskih programov, ki si jih je mogoče ogledati samo na ozemlju Slovenije, obsega: Glavni Tekmovalni program I, Mladi talenti Evrope I, Svetovni jagodni izbor I, Kinotripov svetovni jagodni izbor, Calamity, otroštvo Marthe Jane Cannary, Ubij to in zapusti to mesto, Država proti Mandeli in soobtoženim, Še en dan življenja, Zero Impunity.

Glavnega Tekmovalnega programa III si ni možno ogledati v Švici, Animirani dokumentarci II pa je blokiran za Francijo in Španijo.

 

Z izjemo zgornjih programov so ostali filmi dostopni po vsem svetu.

9. Kje lahko spremljam program AnimatekaPRO?

AnimatekaPRO dogodke lahko spremljate na naši spletni  platformi v zavihku »live streams« (https://online.animateka.si/start/live). Povezave do omenjenih dogodkov pa so na voljo tudi v urniku na naši spletni strani. Ogled dogodkov je brezplačen.

10. Kje lahko spremljam pogovore z avtorji?

Pogovori z avtorji so del AnimatekePRO, celoten urnik pogovorov v živo je na voljo na naši spletni strani: http://archive.animateka.si/2020/urnik/ prav tako pa tudi na naši spletni platformi: https://online.animateka.si/start/live

11. Kje lahko spremljam otvoritev in zaključek festivala?

Otvoritev in zaključek festivala bosta predvajana na spletni platformi (https://online.animateka.si/start/live), otvoritev pa bo sočasno predvajana tudi na Facebook strani Animateke (https://www.facebook.com/animateka/).

12. Se moram za ogled brezplačnih vsebin registrirati na festivalski platformi?

Za ogled brezplačnih vsebin se morate registrirati na spletni platformi. Po uspešni registraciji bo na voljo brezplačni ogled dogodka.

13. Ali imajo filmi podnapise?

Vsi filmi so opremljeni s slovenskimi kot tudi angleškimi podnapisi. Ob ogledu jih izberete s klikom na gumb “CC”. Spremembo izbiro jezika opravite z gumbom tri pikice: