Leopold

Naslov projekta Leopold

Predvideni proračun 60.000,00 €

Premisa

Junak se v distopičnem svetu, ki ga obvladujejo insektoidna bitja, upre in požene v beg za življenje, pri tem pa se znajde na kraju, ki ga je videl v sanjah.

Predstavitev vsebine in poetike

Naslovni junak zgodbe Leopold živi v distopiji, v kateri vladajo insektoidna bitja. Ljudje lahko živijo in delajo samo zato, da nazadnje postanejo hrana zanje. Bitja si plen izberejo tako, da skupini ljudi ponudijo slamice, pojedo pa tistega, ki potegne najkrajšo. Ko Leopoldu ponudijo slamico in se znajde pred bitjem sam in pijan, se upre in požene v beg za življenje, naposled pa ugotovi, da smrt ne pomeni konca.

Koncept

Leopold sanja o mrtvem drevesu sredi roja metuljev. Zbudi se, in čeprav tega še ne ve, se začenja zadnji dan njegovega življenja. Odpravi se v službo. Na ulici se ljudje brigajo zase, insektoidna bitja pa se plazijo naokrog in iščejo naslednjo žrtev, ki jo bodo požrla. Ljudem ponujajo slamice in tisti, ki potegne najkrajšo, postane plen. Leopold v službi v čajni kuhinji opazi neko žensko, ki tam izgubi vžigalice. Ko odide, jih Leopold pobere in na škatlici opazi logotip nekega lokala. Po službi se znajde v tem lokalu, in ko odide, se pojavi bitje, ki mu ponudi slamico. Ker Leopold ve, kaj ga čaka, in ker je pijan, se upre in slamico zasadi bitju v oko. Požene se v tek, saj se novica takoj razširi med drugimi bitji. Med begom se znajde v smetnjaku in konča v smetarskem vozilu. Dve leteči bitji ga opazita na vrhu kupa smeti in ga napadeta, on pa se ju s še zadnjimi atomi moči ubrani. Ko ga smetarsko vozilo odloži na smetišču, ga tam že čakata dve novi bitji in on nima več moči za boj. Odpeljeta ga k drevesu iz njegovih sanj in ga obesita. Čez čas pa se njegovo telo začne spreminjati v zapredek. Nato se na površini pojavi razpoka, ven pogleda roka in naposled vse telo. To ni več Leopold, postal je eno izmed bitij.

Biografija režiserja

Igor Ćorić je režiser animiranih filmov, ki živi in dela v Beogradu. Njegova filmografija obsega vrsto kratkih animiranih filmov, ki so bili prikazani in nagrajeni na številnih filmskih festivalih po svetu.

Predstavitev produkcijske hiše

ARTRAKE je produkcijska hiša, ki jo je ustanovil Igor Ćorić leta 2018, potem ko se je vrnil iz Avstralije z idejo o podjetju za produkcijo kakovostne komercialne in umetniške 2D animacije.

Država produkcije

Srbija, Avstralija

Seznam dosedanjih partnerjev projekta

Filmski center Srbije, Truba (Sydney, Avstralija)

Doslej zbrana sredstva

38.000,00 €

Kontakt

Režiser in producent – Igor Ćorić