Večeri z avtorji: Mladi talenti Evrope V

Moderatorja: Ana Šturm, programska selektorica (SI) & Igor Prassel, programski direktor (SI)

5. december
17:00 (GMT+1)

Večeri z avtorji: Mladi talenti Evrope V

5. december
17:00 (GMT+1)

Moderatorja: Ana Šturm, programska selektorica (SI) & Igor Prassel, programski direktor (SI)

Poglobljeni moderirani pogovori, na katerih avtorji animiranih filmov iz tekmovalnih programov dobijo priložnost, da svoje predstavijo delo.

Ana Šturm

Zgodovinarka in sociologinja, najraje vsakdanjega življenja. Izgubljena v filmu, zasvojena s kavo, ingverjem in prvim snegom. Filmska gledalka, kritičarka in selektorica filmskih festivalov. Je članica Mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI. V zadnjih letih je sodelovala v mednarodnih žirijah številnih festivalov (Liffe, Motovun, Annecy, Karlovi Vari in Berlinale). Maja 2020 je prevzela vlogo glavne in odgovorne urednice revije za film in televizijo Ekran.

Igor Prassel

Igor Prassel se je rodil leta 1971 v Kopru. Leta 2002 je začel v Slovenski kinoteki, kjer zdaj dela kot urednik filmskega programa, pripravljati mesečno rubriko, posvečeno animiranemu filmu. Kot član žirije ali programskega odbora je sodeloval na najpomembnejših festivalih animiranega in kratkega filma po vsem svetu. Od leta 2010 predava zgodovino in teorijo animiranega filma na Univerzi v Novi Gorici. Slovenska kinoteka je leta 2012 izdala njegovo knjigo Filmografija slovenskega animiranega filma 1952–2012. Leta 2004 je ustanovil Mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki ga odtlej vodi kot programski direktor.