Večeri z avtorji: Glavni tekmovalni program II

Moderatorja: Igor Prassel, programski direktor (SI) & Chris Robinson, programski selektor (CA)

2. december
20:00 (GMT+1)

Večeri z avtorji: Glavni tekmovalni program II

2. december
20:00 (GMT+1)

Moderatorja: Igor Prassel, programski direktor (SI) & Chris Robinson, programski selektor (CA)

Poglobljeni moderirani pogovori, na katerih avtorji animiranih filmov iz tekmovalnih programov dobijo priložnost, da svoje predstavijo delo.

Igor Prassel

Igor Prassel se je rodil leta 1971 v Kopru. Leta 2002 je začel v Slovenski kinoteki, kjer zdaj dela kot urednik filmskega programa, pripravljati mesečno rubriko, posvečeno animiranemu filmu. Kot član žirije ali programskega odbora je sodeloval na najpomembnejših festivalih animiranega in kratkega filma po vsem svetu. Od leta 2010 predava zgodovino in teorijo animiranega filma na Univerzi v Novi Gorici. Slovenska kinoteka je leta 2012 izdala njegovo knjigo Filmografija slovenskega animiranega filma 1952–2012. Leta 2004 je ustanovil Mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki ga odtlej vodi kot programski direktor.

Chris Robinson

Chris Robinson je pisec in ustvarjalec, pa tudi programski direktor Mednarodnega festivala animiranega filma v Ottawi (OIAF). Robinson je zelo znana osebnost v svetu animiranega filma; leta 2002 je prejel nagrado za izjemen prispevek k animacijskim študijam. Označili so ga za »porednega dečka animacijske akademske stroke« in »enega stilistično najizvirnejših in najbolj provokativnih strokovnjakov v zgodovini animiranega filma«. Zaslovel je z neponovljivo, eklektično kolumno Animation Pimp, ki je prerasla tudi v istoimensko knjigo.