V prvi osebi: Milivoj & Veljko Popović (HR), režiserja in producenta animiranih filmov

Moderira: Manu Weiss, kreativna direktorica za XR, kuratorica (CH)

3. december
11:40 (GMT+1)

V prvi osebi: Milivoj & Veljko Popović (HR), režiserja in producenta animiranih filmov

3. december
11:40 (GMT+1)

Moderira: Manu Weiss, kreativna direktorica za XR, kuratorica (CH)

Veljko Popović

Veljko Popović je leta 2004 diplomiral na zagrebški likovni akademiji. Leta 2005 je soustanovil studio Lemonade3d, ki je specializiran za 2D/3D računalniško grafiko in se je leta 2019 preimenoval v Prime Render Studios. Veljko je bil član žirije na številnih filmskih festivalih, njegovi filmi pa so bili prikazani na vseh večjih festivalih po svetu. Osvojili so več kot 70 mednarodnih nagrad, med drugim v Annecyju, Hirošimi in na zagrebškem Animafestu. Leta 2010 je dobil stalno profesuro na likovni akademiji v Splitu.

Milivoj Popović

Milivoj Popović je direktor in producent v Prime Render Studios ter magister kiparstva, ki živi in dela v Splitu. Kratki animirani filmi, ki ji je soustvaril, so prejeli več kot 70 mednarodnih nagrad, med drugim nagrado ‘animirano oko’ na festivalu kratkega filma v Aspnu v Koloradu, s katero se film lahko uvrsti v tekmo za oskarja, ter nagrado žirije na filmskem festivalu v Annecyju. Milivoj je sorežiser in soproducent prvega hrvaškega kratkega VR-filma Dislokacije.

Manu Weiss

Manu Weiss je kreativna direktorica za XR in kuratorica (CH). Po diplomi iz oblikovanja in animacije je delovala na področju avdiovizualnih medijev ter se v različnih vlogah preizkusila v režiji, animaciji in kompozitingu animiranih kratkih filmov, projektov videomapiranja, oglasov, iger in celovečernih filmov. Z novo dobo obogatene in navidezne resničnosti je sledilo kuriranje vrste razstav potopitvenih medijev. Manu je strastna zagovornica novih tehnologij, umetnosti, animacije in pripovedovanja zgodb.

Dogodek je del AnimatekaPRO: Raba VR v animaciji, umetnosti in oblikovanju.