Pogovor z avtorji: Naključno razkošje prosojnega vodnega rebusa

Sodeluje: Dalibor Barić, režiser (HR)
Moderirata: Veronika Zakonjšek, filmska kritičarka in Igor Prassel, programski direktor (SI)

7. december
17:00 (GMT+1)

Pogovor z avtorji: Naključno razkošje prosojnega vodnega rebusa

7. december
17:00 (GMT+1)

Sodeluje: Dalibor Barić, režiser (HR)
Moderirata: Veronika Zakonjšek, filmska kritičarka in Igor Prassel, programski direktor (SI)

Naključno razkošje prosojnega vodnega rebusa / Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa / Accidental luxuriance of the translucent watery rebus

Hrvaška, 2020, 80′

Martin se je poskusil zopersta-viti sistemu, zdaj je na begu. Sara je konceptualna umetni-ca. Skupaj se pridružita revo-lucionarni komuni na podeže-lju, a jima je na sledi policija. Inšpektor Ambrož ve, da so prava vprašanja pomembnej-ša od odgovorov. Kajti morda nič od tega ni res.

Dalibor Barić

Dalibor Barić (1974) je multimedijski umetnik iz Zagreba. Ustvarja eksperimentalne in animirane filme, glasbene videospote, festivalske napovednike, instalacije, risoromane, risbe in izrezanke, deluje pa tudi kot skladatelj.

Veronika Zakonjšek

Kulturologinja in filmska kritičarka. Redno piše za revijo Ekran, Kino! in Dialoge ter je članica Mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI. Pogosto sodeluje z domačimi filmskimi festivali, kot so Animateka, Kino Otok in Festival slovenskega filma, pokriva tuje mednarodne festival (KVIFF, Rotterdam), v letu 2020 pa je sodelovala tudi na filmskokritiški delavnici Sarajevo Talents.

Igor Prassel

Igor Prassel se je rodil leta 1971 v Kopru. Leta 2002 je začel v Slovenski kinoteki, kjer zdaj dela kot urednik filmskega programa, pripravljati mesečno rubriko, posvečeno animiranemu filmu. Kot član žirije ali programskega odbora je sodeloval na najpomembnejših festivalih animiranega in kratkega filma po vsem svetu. Od leta 2010 predava zgodovino in teorijo animiranega filma na Univerzi v Novi Gorici. Slovenska kinoteka je leta 2012 izdala njegovo knjigo Filmografija slovenskega animiranega filma 1952–2012. Leta 2004 je ustanovil Mednarodni festival animiranega filma Animateka, ki ga odtlej vodi kot programski direktor.