AnimatekaPRO 2020

AnimatekaPRO je platforma festivala Animateka, namenjena profesionalcem in študentom na področju animiranega filma. Zasnovana je bila kot prostor, kjer se med raziskovanjem fantastičnega sveta animiranega filma seznanjamo s trendi in novostmi ter srečujemo z najzanimivejšimi profesionalci.

Čeprav se festival letos seli na splet, na programu ostajajo naši tradicionalni zajtrki z avtorji, ki jih bomo preimenovali v večere z avtorji. Četrto leto zapored bomo v sklopu tekmovanja AnimatekaPRO Pitch prek predstavitev projektov v razvoju dobili vpogled v stanje na področju animiranega filma v državah nekdanje Jugoslavije.

Predstavili bomo tudi lokalne projekte v razvoju, s pomočjo Hrvaškega avdiovizualnega centra (HAVC) pa bomo gostili Hrvaško na obisku. Ne zamudite priložnosti za spoznavanje živahne hrvaške animacijske scene (možnosti financiranja, producentski vidik ter druge priložnosti za povezovanje s hrvaško industrijo animiranega filma).

Z navdušenjem napovedujemo novo sodelovanje, CEE Animation Experience @AnimatekaPRO. Program, ki smo ga pripravili s CEE Animation Experience, obsega predstavitvi dveh animiranih celovečernih filmov s pogovoroma z avtorji, ki bosta potekala v živo. Sledilo bo predavanje, temu pa še dve študiji primerov s področja hibridne animacije. Ves ta dan bo poseben poudarek namenjen razvoju predstavljenih projektov.

Zadnji dan AnimatekePRO bo namenjen navidezni resničnosti (VR) v animaciji, pri čemer nas bo zanimalo, zakaj in kako avtorji uporabljajo VR-orodja v svojem ustvarjalnem procesu.

Vse vsebine AnimatekePRO bodo potekale v angleškem jeziku in bodo prosto dostopne ob brezplačni registraciji na festivalski platformi.