VR/360°@ANIMATEKA

29. november – 8. december, Moderna Galerija

Razstava je odprta vsak dan 12.00–18.00

 

Odprtje razstave: Petek, 29. november, 19:00

 

Po lanskoletnem uspehu razstave, ki nas je odpeljala v svet virtualne resničnosti in 360-stopinjskega doživljanja animiranega filma, se letos vračamo s svežim izborom mednarodno odmevnih VR avtorskih animacij.

 

 

line

 

 

gloomy eyes

 

 

Gloomy Eyes

 

Jorge Tereso, Fernando Maldonado (Atlas V, 3DAR, Arte France, HTC, Vive Originals, Ryot), Francija, Argentina, Tajvan, ZDA, 2019, 8'

 

Ko se je sonce naveličalo ljudi, je sklenilo, da se skrije in nikoli več ne vzide. Tema je obudila mrtve in ti so vstali iz grobov. Mlad zombi Gloomy in smrtnica Nena se zaljubita in tako močno povežeta, da ju ne more ločiti niti najvplivnejši človek v mestu.

 

 

line

 

 

 

gymnasia

 

 

Gymnasia

 

Chris Lavis, Maciek Szczerbowski (NFB, Felix&Paul Studios), Kanada, 2019, 2'30"

 

Vstopi v tišino zapuščene šole in pridi v Gymnasio, prostor, kjer te čakajo minljivi duhovi izgubljenega otroštva. Naj te odmevi iger z žogo, šolskih ur in zborovskih nastopov popeljejo med prizore in zvoke otroškega sveta. Gymnasia oživlja spomine na te pozabljene dni.

 

 

line

 

 

 

songbird

 

 

Songbird: A Virtual Moment of Extinction

 

Lucy Greenwell, Michele & Uri Kranot (The Guardian, Late Love productions), VB, Danska, 2018, 10'

 

Songbird je pravljica, ki v sebi skriva temno srce. Odpeljala te bo v leto 1984, na otok Kauai, v naslikano repliko bujnega gorskega deževnega gozda, polnega pisanih ptic. Tam lahko poiščeš zadnjega znanega predstavnika legendarne vrste: ʻōʻō je črna ptica z rumenimi lisami pri nogah, čudovita pevka, ki je bila potisnjena na rob izumrtja.

 

 line

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov