Namenite 0,5% dohodnine za Animateko

Vsako leto si država 0,5 odstotka vaše že plačane dohodnine tiho in neopaženo spravi v svoj žep - državno blagajno. Ste vedeli, da lahko tega 0’5 odstotka iz državne blagajne preprosto in brezplačno preusmerite v žep ene od organizacij, ki jih imate radi?

Na tem seznamu upravičencev do donacij je letos tudi Animateka!

 

V skladu z Zakonom o dohodnini (ZDoh-2) in Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, je DRUŠTVO ZA OŽIVLJANJE ZGODBE 2 KOLUTA upravičeno, da mu davčni zavezanci lahko namenijo do 0,5 % odmerjene dohodnine .

 

Donacija dohodnine se vam ne bo prav nikjer poznala (odmera dohodnine se ne spremeni), mi pa je bomo zelo veseli, saj bomo lahko še naprej skrbeli za to, da vsaj enkrat, če ne večkrat na leto, v kino pripeljemo najboljše animirane filme z vsega sveta! Pa delavnice! In razstave! In predavanja! In okrogle mize!

 

Zahtevo o namenitvi dela dohodnine lahko oddamo na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi:

 

    - pisno ali ustno na zapisnik pri davčnem organu med uradnimi urami,

    - s posebnim obrazcem Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije po pošti

    - kadarkoli prek sistema eDavki na spletni stani http://edavki.durs.si. (Izpolniš obrazec Doh-Don - Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije.)

 

Potrebujete naslednje podatke:

Ime oz. naziv upravičenca: DRUŠTVO ZA OŽIVLJANJE ZGODBE 2 KOLUTA

Davčna številka: 33976155

Odstotek (%): 0,5

 

Lahko pa enostavno in hitro izpolnite spodnji obrazec z zahtevo za namembo dohodnine, ga natisnete, podpišete in pošljete na vaš davčni urad oziroma izpostavo.

Davčni organ upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra leta, za katero se dohodnina odmerja. Zahteva velja do trenutka, ko davčni organ prejeme novo zahtevo ali preklic zahteve.

 

Hvala za vaših 05!

Namenitev dela dohodnine za leto 2018: obrazec

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov