Waltraud Grausgruber

Waltraud Grausgruber

Avstrija

Waltraud Grausgruber je direktorica in soustanoviteljica dunajskega festivala Tricky Women/Tricky Realities, prvega in edinega festivala animiranega filma, ki se posveča izključno ženskim ustvarjalkam na področju animacije.

Weltraud Grausgruber je študirala gledališke, filmske in medijske študije na Univerzi na Dunaju ter turizem na Ekonomski univerzi na Dunaju. Magistrirala je iz afriškega filma ter bila gostujoča raziskovalka v Franciji, Senegalu in Burkini Faso. Zasnovala je več filmskih festivalov, kot kuratorica pa pripravlja nacionalne ali mednarodne filmske programe (animacije) ter sodeluje v festivalskih žirijah. V soavtorstvu z Birgitt Wagner je objavila delo Tricky Women_Animations Film Kunst von Frauen / Women in Animation, v sodelovanju z ženskimi organizacijami pa je producirala tri kratke filme.

Avstrijsko zvezno ministrstvo za šolstvo, umetnost in kulturo ji je leta 2010 podelilo nagrado za izjemne umetniške dosežke.

Filmi na animateki

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov