Thomas Renoldner

Thomas Renoldner

Avstrija

Rojen leta 1960 v Linzu v Avstriji. Od leta 1975 kot umetnik deluje na področjih risanja, slikanja, glasbe, filma, instalacij in performansa. V Letih 1979-89 je v Innsbrucku in Salzburgu študiral psihologijo in pedagoško teorijo, hkrati pa je v številnih projektih deloval kot kulturni delavec. V letih 1989-98 je študiral na Akademiji za uporabne umetnosti na Dunaju (Studio za eksperimentalno animacijo; diplomski film: Ryhthmus 94). hkrati je krepil svojo dejavnost kot kulturni delavec (vzpostavljanje studia in pisarne ASIFA Austria, produkcija filmov drugih avtorjev, delavnice animacije, raziskave zgodovine filma itd.).

Animacijo je predaval na umetnostni akademiji v Linzu, na SAE Institute na Dunaju, na Dunajski šol za umetnost je pripravljal letnik na animacijo, od leta 2003 pa je predavatelj in vodja studia za animacijo na dunajski akademiji za likovno umetnost.

Lera 2004 je ustanovil One Day Animation Festival (vključno s tekmovanjem za najboljši avstrijski animirani film, ki poteka od leta 2011). Leta 2010 je izšla njegova knjiga DieKunst Des Einzelbilds (Umetnost enega kadra) – animirani film v Avstriji od leta 1832 do danes.

Filmi na animateki

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov