Reinhold Bidner

Reinhold Bidner

Avstrija

Reinhold Bidner je bil rojen v Salzburgu. Študiral je multimedijsko umetnost na tamkajšnji Univerzi za uporabne znanosti in tehnologije, animacijo in elektronske medije na kolidžu za umetnost in oblikovanje Duncan of Jordanstone v škotskem Dundeeju in študij sklenil na K.O.P.P.-Film v Berlinu. Do leta 2006 je bil glavni raziskovalec za področje medijev s časovno dimenzijo v Ars Electronica Futurelabu v Linzu. Od leta 2007 je dejaven na področjih videa, fotografije, animacije, medijskega oblikovanja in medijske umetnosti, kjer deluje bodisi kot samostojni ustvarjalec bodisi v okviru umetniških kolektivov 1n0ut in Goldextra. Je tudi soorganizator in sokurator avstrijskega festivala flipbookov.

Živi med Dunajem in Salzburgom ter se ukvarja z umetniškimi projekti na področjih animacije, fotografije, videa, vizualizacije in performansa. Od leta 2010 predava na Univerzi za uporabne znanosti v Salzburgu in Univerzi za umetnost v Linzu.

Filmi na animateki

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov