Joni Männistö

Joni Männistö

Finska

Joni Männistö je leta 1981 na Finskem rojeni nagrajeni ustvarjalec na področju animiranega filma. Po diplomi na oddelku za animacijo umetniške akademije v Turkuju leta 2011 je postal dejaven član več finskih animacijskih kolektivov, ki se ukvarjajo tako s komercialnimi kot z umetniškimi projekti. Med kolektivno ustvarjenimi deli so tako animirani filmi kot umetniške instalacije za razstave. Trenutno kot samostojni umetnik živi in dela v Talinu.

Männistö je med drugim režiral filme Past (2008), Jata (2011) in Electric Soul (2013), ki so bili prikazani na številnih mednarodnih festivalih po svetu. Najnovejši deli njegove filmografije sta kolektivni produkciji Re-Cycling (2014) in Črvina (2016), pri katerih je sodeloval kot eden od animatorjev. Ob svojem filmskem ustvarjanju je tudi programski direktor festivala animiranega filma v Turkuju in gostujoči učitelj na tamkajšnji umetniški akademiji.

Filmi na animateki

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov