Jonas Odell

Jonas Odell

Švedska

Jonas Odell (1962) pri svojem filmskem ustvarjanju značilno združuje igrane prizore z animacijo v mešani tehniki. Pri številnih produkcijah je sodeloval tudi kot scenarist, soscenarist ali avtor glasbe. V nekaterih novejših delih raziskuje prepletanje dokumentarnih, igranih in animiranih elementov.

Odell je bil eden od ustanoviteljev stockholmskega animacijskega studia FilmTecknarna. Avtorske kratke filme ter naročena dela in oglase je sprva ustvarjal v okviru tega studia, pozneje pa na samostojni režiserski poti.

Njegov kratki film Nikoli kot prvič! je na Berlinskem filmskem festivalu leta 2006 osvojil zlatega medveda za najboljši kratkometražec, film Laži je bil nagrajen kot najboljši mednarodni kratki film na festivalu Sundance leta 2009, trije Odellovi kratki filmi pa so prejeli švedsko filmsko nagrado guldbagge.

V njegovem režiserskem opusu so tudi videospoti za skupine kot The Rolling Stones, Goldfrapp, U2 in Franz Ferdinand; za slednjega je prejel nagrado za prebojni video leta 2004 na MTV-jevih glasbenih nagradah ter nominacijo za nagrado grammy. Režira tudi oglase: na seznamu njegovih mednarodnih naročnikov so se med drugimi zvrstili BMW, Volvo, McDonald's, IKEA in Google. 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov