Chris Robinson

Chris Robinson

Kanada

Chris Robinson je v Ottawi živeči publicist na področjih animacije, filma, literature in športa ter programski vodja Ottawskega mednarodnega festivala animiranega filma (OIAF). Je tudi scenarist nagrajenega animiranega dokumentarnega filma Lipsettovi zapisi, ki ga je režiral Theodore Ushev.

 

Za prispevek k promociji neodvisnega animiranega filma je kot avtor, programski vodja in poznavalec filmske zgodovine leta 2004 prejel nagrado President's Award newyorškega krila Mednarodne zveze za animirani film ASIFA-east. Ima iskriv in neposreden slog. Energično izraža svoje mnenje prek različnih platform in slovi po izbruhih in odporu do praznega govorjenja. Za spletno stran revije Animation World piše kolumno The Animation Pimp.

 

Za različne mednarodne publikacije, med katerimi so Sight and Sound, Salon.com, Stop Smiling, Ottawa Magazine in Ottawa Citizen, piše tudi o glasbi, filmu, literaturi in športu. Za Ottawa Xpress je med letoma 2006 in 2010 pisal mesečno kolumno o literaturi The Lit Pimp.

 

Robinson je med letoma 2003 in 2011 izdal trinajst knjig, med drugim Stole This From a Hockey Card (2005), Ballad of a Thin Man: In Search of Ryan Larkin (2008), Love Simple (2009) in Time Out of Mind (2010). Zdaj z umetnikom Theodorjem Ushevom ustvarjata roman v stripu z naslovom My Balls are Killing Me, ki govori o njegovi izkušnji z rakom na modih.

Filmi na animateki

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov