Zgodba o zgodbah

Danes ob 15. uri premierno Slavna medvedja zasedba Sicilije (6+), z nami bo tudi režiser, priznani italijanski ilustrator Lorenzo Mattotti, jutri ob isti uri pa bo ob projekciji v živo pripovedoval Rok Kušlan.

 

Potujoča trubadurja Gedeone in deklica Almerina poiščeta zavetje pred temo v votlini, v kateri naletita na nepričakovanega prebivalca, željnega zgodb. Skupaj z njim tako vstopimo v pripoved o davnih časih, v katerih so v Siciliji visoko v gorah še živeli medvedje.

 

Kralj medvedov Léonce se nekega dne v reki igra s sinom Toniem. V trenutku nepazljivosti se oče obrne stran in nenadoma sina ni nikjer več. Obupani Léonce se odloči, da z vojsko medvedov napade dolino, kjer živijo ljudje, da bi tam morda našel pogrešanega sina.

 

Film zaznamuje tudi značilen likovni izraz z močnimi barvami in geometrijskimi oblikami. “Opažam, da se ustvarjalni ljudje bojijo barv. Malo je takih, ki uživajo v rabi barv. Meni se je to vedno zdelo zabavno. Glavnega oblikovalca sem prosil, naj uporablja močne barve, naj se ne boji, in naj tu in tam doda kaj svetlobe. Barve so svetloba. Podobe je vedno treba poudariti s svetlobnimi učinki. Ne bi nas smelo biti strah te rdeče ali tiste rumene. Barve so energija. Izražajo pozitivno energijo,” svoj pristop k podobi filma pojasnjuje režiser Lorenzo Mattotti.

 


Danes bo film predvajan v italijanskem jeziku s slovenskimi in angleškimi podnapisi, jutri pa v francoskem jeziku, obakrat s slovenskimi in angleškimi podnapisi.

 

Projekcijo pripravljamo v sodelovanju z Italijanskim inštitutom za kulturo v Sloveniji v okviru programa Vivere ALL’Italiana.

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov