EDMUNDS JANSONS: PO SLEDI ČRTE

edmunds

 

 

 

2. - 8. december

Kinodvor. Galerija.

Odprtje razstave: Ponedeljek, 2. december, 22:00

 

V procesu ustvarjanja filma je risanje zame predvsem orodje za iskanje. Če ne vem, kam iti in kako kaj rešiti, začnem risati. Običajno je kot iskanje nečesa v temi. Kot praskanje s svinčnikom po površini neznanega. Praskaš, dokler se kaj ne pojavi, kaj uporabnega. Potem vse te male najdbe zberem. Dam jih na kup, jih na rahlo povežem in kopljem naprej. Ne rišem tistega, kar že vem. Prej nasprotno: nekaj rišem in poskušam razumeti, kaj to je in kako mi lahko pomaga, kam me vodi.
Nekatere od teh vizualnih idej mi pomagajo pri razvoju zgodbe, nekatere so samo vizualne šale in mnoge seveda na koncu ne dobijo mesta v filmu. Za razstavo sem ponovno odkrival risbe iz skicirk in digitalne skice, ki sem jih ustvaril med produkcijo novejših filmov (Zborovska turneja (2012), Otok tjulnjev (2015), Guards of Honour (v produkciji)).

 

 

 

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov