Izbrani filmi žirantov bodo predvajani na otvoritvi in zaključku festivala ter kot predfilmi pri projekcijah tekmovalnega programa.

Klobuk / Le chapeau / The Hat

Klobuk / Le chapeau / The Hat

Michèle Cournoyer
( NFB )

Kanada, 1999, hd, 6:

Dekle dela kot erotična plesalka v baru. Spomni se dogodka iz otroštva, ko jo je neki obiskovalec telesno zlorabil. Miselno popotovanje spet prebudi boleče spomine, med drugim jo preganja slika klobuka. Grobe in hitre skice v črnem tušu se stekajo v zaporedje mučnih, osupljivih preobrazb.

Pod tvojimi prsti / Sous tes doigts / Under Your Fingers

Pod tvojimi prsti / Sous tes doigts / Under Your Fingers

Marie-Christine Courtès

Francija, 2014, hd, 14:

Evrazijsko dekle ob babičini smrti podoživi preteklost svojih družinskih prednic, od časa kolonialne Indokine do osamljenosti v prehodnem taborišču.

The Outlander

The Outlander

Film pripoveduje o dolgem, napornem potovanju prvega dunajskega slona Süleymana. Bilo je v 16. stoletju, ko je žival sprva pripotovala s Cejlona v Lizbono, potem pa so jo poslali na mesec dni dolgo pot na Dunaj kot živo kraljevsko darilo za tamkajšnjega cesarja Maksimilijana II.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov