Kids

Kids

Michael Frei
( Playables )

Švica, 2019, dcp, 9:

Animirani kratki film raziskuje skupinsko dinamiko. Kako se definiramo, kadar smo vsi enaki?

Pustiti oditi / Lah Gah / Letting Go

Pustiti oditi / Lah Gah / Letting Go

Cécile Brun

Švica, 2019, hd, 6:32

Grgrajoče testo

steče skozi smejoče oči,

mimo očeta in obzorja.

Intimni trenutek, tako preprost.

Skozi dno modela v svet.

Izgubljene roke. Izgubljeni dotiki.

In poskus uloviti,

kar ni otipljivo.

Španski bezeg v Rigi / Rīgas Ceriņi / Lilas de Riga / Riga's Lilac

Španski bezeg v Rigi / Rīgas Ceriņi / Lilas de Riga / Riga's Lilac

Lizete Upīte

Francija, Latvija, 2019, dcp, 14:

V javnem potniškem prometu v Rigi lahko pokličete policijo, če kdo moti vaše potovanje z neprijetnim telesnim vonjem. Pa bi jo zares poklicali? To sklene ugotoviti amaterska izpraševalka Lizete: imamo pravico smrdeti?

Newspaper News

Newspaper News

Ženska bere časopis tako zavzeto, da jo ta dobesedno požre. Na njegovih straneh je priča tragičnim dogodkom našega časa, utopi se v smeteh v oceanu, se spopada z vremenskimi posledicami podnebnih sprememb. Kljub obupu preoblikuje to temačnost v gibanje in umetnost ter zaseje seme upanja.

Vdihnjeno življenje / Udahnut život / Imbued Life

Vdihnjeno življenje / Udahnut život / Imbued Life

Mlada ženska svoj talent za gačenje živali uporabi za »povrnitev« živali v njihovo naravno okolje. A šele ko se v živalih, ki jih obdeluje, začnejo pojavljati zvitki nerazvitega filma, se odloči poiskati odgovore. Ta povezava, ki jo občuti in ki jo preganja tako v budnosti kot v snu, ji ne da več miru – zanjo mora obstajati razlog.

Prelude

Prelude

Rick Niebe

Italija, 2019, dcp, 1:

Izmaličeni najdeni posnetki kratkega klavirskega dela Galine Ustvolskaje. [Ustvarjeno na podlagi eksperimentiranja na delavnici s Pétrom Lichterjem v sklopu festivala Primanima 2018 (Budaros, Madžarska).] Glasba: Galina Ustvolskaja, Preludij št. 5 (1953) v izvedbi Hayka Melikyana (2009).

Acid Rain

Acid Rain

Tomek Popakul
( Animoon )

Poljska, 2019, dcp, 26:16

Nekje v vzhodni Evropi. Dekle pobegne iz depresivnega domačega kraja. Tako spozna Skinnyja, labilnega čudaka, ki živi v prikolici in se ukvarja z manj legalnimi posli. Pot ju vodi v čedalje bolj srhljive okoliščine. 

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov