Entropia

Entropia

Entropia je prostor treh vzporednih vesolj, kjer tri dekleta živijo v različnih okoliščinah. Nekoč vesolja preleti muha in v sistem vnese hrošča. Vesolja se začnejo sesuvati in pregrade med dekleti izginejo. 

Ovule

Ovule

Ženska sumi, da ji je partner nezvest. Kaj bosta prinesla neprestani strah in negotovost?

V polsnu / Half Asleep

V polsnu / Half Asleep

En prostor, dve poltelesi, tih odnos.

Blieschow

Blieschow

Prostrane planjave, barvite pokrajine, rdeči pes, ki kot da bi segal do neba. Tako Tom doživlja poletje na dedkovi kmetiji v Blieschowu. Obilje narave ga skorajda ohromi, obenem pa se mu zdi, da mora nenehno tekmovati z bratrancem, ki mu gre vse bolje od rok. V malem Tomu se prebudi ljubosumje. V zagrizenem hlastanju po priznanju in ljubezni kmalu trči ob svoje meje. 

10 Meter

10 Meter

Film o skakalki v vodo, ki se pripravlja na skok z 10-metrske skakalnice. Manj kot o skoku samem govori o protagonistkini poti do tega, da je skok pripravljena opraviti.

Vročinski val / Heatwave

Vročinski val / Heatwave

Plažo na nekem grškem otoku poleti zavzame množica takih in drugačnih posameznikov. Ko sonce postaja neusmiljeno, se ljudje zataknejo v svoje osebne malenkostne težave. Izgubijo se v negativnosti, stresu in norosti. Neka deklica pa ubeži črnogledosti in vse skupaj spodbudi, naj skočijo v vodo, uživajo življenje in se zabavajo!

Advertising the Earth Radio – Stephen P. McGreevy’s Vlf Cut-outs

Advertising the Earth Radio – Stephen P. McGreevy’s Vlf Cut-outs

Oglas za elektromagnetno sevanje z valovnimi dolžinami od 0,1 do 15 kHz, ki je v okolju naravno prisotno. Po zaslugi bogatega arhiva posnetkov Stephena P. McGreevyja ter z uporabo običajnih mavčnih plošč in preprostega prostorskega trika lahko ta zanimivi naravni fenomen z nevsakdanjega področja človekovega zanimanja tudi opazujemo in se potopimo v osupljivi svet skritih zvokov.

ma geôle

ma geôle

Otrok odkriva čudesa sveta, ki mu ne more ubežati. Dialog med telesom in umom.

Megla / Niebla / Mist

Megla / Niebla / Mist

V megli se izgubiš, čas in prostor izgineta in ostanejo samo še sledovi zvokov in podob, neke zgodbe, sanj ali spomina.

Monsters Walking

Monsters Walking

Diego Porral

Francija, Španija, 2018, dcp, 1:05

Kratki film o pošastih, ki hodijo.

Čežana / Apfelmus / Applesauce

Čežana / Apfelmus / Applesauce

Medtem ko se uniformirana stražarja izkažeta za bitji brez hrbtenice, živali nadaljujejo filozofske razprave o pomembnih eksistencialnih vprašanjih.

Dream Cream

Dream Cream

Noam Sussman

Estonija, 2019, dcp, 4:46

Zgodba o starejšem paru, ki je odvisen od psihedelične kreme za obraz.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov