Erodium Thunk

Erodium Thunk

V filmu se prelivajo neskončni nizi obstreljevanja s televizijskimi oglasi. Obljubljene užitke potrošniškega kapitalizma z enako mero satire in nostalgije dekonstruira sodobna oblika détournementa. (Clint Enns)

Plešoča žaba / 춤추는 개구리 / Dancing Frog

Plešoča žaba / 춤추는 개구리 / Dancing Frog

Kim Jin-man

Južna Koreja, 2018, dcp, 9:

Vse je povezano. 

Viharni veter / Hurlevent / Windshriek

Viharni veter / Hurlevent / Windshriek

Frédéric Doazan
( 12fps.net )

Francija, 2018, dcp, 6:23

Veter razpihuje liste knjige ter iz vrstic in besed ustvarja abecedna bitja. 

Tihožitja / Kiirehessä Liikkumatoin / Still Lives

Tihožitja / Kiirehessä Liikkumatoin / Still Lives

Elli Vuorinen

Finska, 2019, dcp, 6:02

Tradicionalne ljudske figurice z različnih zornih kotov govorijo o živahnem mirovanju: par na starinski nevestini skrinjici se loči in razpade v netivo, starodavni kip v vitrini se naveliča poslušanja o dinamičnem potencialu skupnih delovnih prostorov, tekač na glinenem vrču pa se zatakne v trening brez konca. 

Nad gladino / À Tona / Afloat

Nad gladino / À Tona / Afloat

Filipe Abranches
( Animais )

Portugalska, 2018, dcp, 10:55

Vojaški pilot strmoglavi sredi oceana, a letalo k sreči pristane na peščeni plitvini. Hrepenenje po rešitvi je navsezadnje uslišano z nenavadnim ritualom.

Muedra

Muedra

Cesar Díaz Meléndez

Španija, 2019, dcp, 9:

Življenje lahko vznikne kjerkoli, narava je muhasta in dnevi lahko trajajo nekaj minut. Čeprav se nam vse zdi znano, tukaj ni nič tako, kot se zdi. Krog življenja z drugega zornega kota.

Spermaceti

Spermaceti

Jacky De Groen

Belgija, 2018, dcp, 11:35

Mornarji se kratkočasijo pod žgočim soncem in čakajo znak, da je plen blizu. Mladi um se po sledi vzorcev v lesu obrne navznoter. Ko je prelite nekaj krvi, močna roka ponudi trenutek zavetja. Fant si da izdelati prvi tatu.

Intermission Expedition

Intermission Expedition

Wiep Teeuwisse

Nizozemska, 2019, dcp, 8:20

Med sončnimi počitnicami se množica turistov le stežka poslovi od živahnega mestnega življenja. Ob odsotnosti dnevnih zadolžitev se v neprijetnem, strašljivem kraju počuti izgubljeno.

Tomorrow I Will Be Dirt

Tomorrow I Will Be Dirt

Robert Morgan

VB, 2019, dcp, 8:05

Avtorizirano, nadrealistično animirano nadaljevanje filma Schramm Jörga Buttgereita iz leta 1993. Film, ustvarjen v obliki avtorjeve edinstveno genialne stop animacije, se poda v morasto neznan svet onkraj junakove smrti. 

Mimi

Mimi

Lisa Fukaya

Danska, Japonska, 2018, dcp, 4:17

Mimi se prvič v življenju naredi mozolj. Ker se boji izstopati in se počuti nelagodno v družbi vrstnic, drugačnih od nje, začne posnemati dekleta okoli sebe.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov