Fizika žalosti/The Physics of Sorrow

Fizika žalosti/The Physics of Sorrow

Theodore Ushev
( NFB )

Kanada, 2019, dcp, 27:

Fizika žalosti oriše življenje neimenovanega človeka od njegovih spominov na otroštvo, ki ga je preživel v Bolgariji, do čedalje bolj izkoreninjene in melanholične odraslosti v Kanadi.

WildAid – Hankograph

WildAid – Hankograph

Koji Yamamura

Japonska, 2019, dcp, 2:10

Trgovina s slonovino na Japonskem je težava in jo je treba izkoreniniti. Združenje WildAid Japan in neprofitna organizacija Tears of the African Elephant sta v sodelovanju z agencijo Grey Tokyo začela kampanjo za ozaveščanje proti rabi slonovine. V kampanji so na ustvarjalen način uporabili japonske pečatnike, za izdelavo katerih v tej državi porabijo večino slonovine.

Castle

Castle

Na Japonskem je tako imenovano obdobje vojn med provincami zahtevalo številne žrtve. Arhitekt, specializiran za gradove, raziskuje vlogo čajnice kot prostora, kjer so bojevniki spet našli človečnost.

Freeze Frame

Freeze Frame

Identični liki opravljajo brezupno nalogo ohranjanja ledenih blokov. Ponavljajoči se gibi oživijo živali, ujete v ledu.

Movements

Movements

Dahee Jeong

Južna Koreja, 2019, dcp, 10:15

V desetih minutah afriški kruhovec zraste za 0,008 mm, hrt kot najhitrejši pes na svetu preteče 12 km, Zemlja pa prepotuje 18.000 km okoli Sonca. To je 10-minutni film, za katerega sem izrisala za 2 sekundi animacije na dan. Vsi hodimo, gledamo, delamo, tečemo in se ustavljamo skupaj.

Nepozabljivo / Mémorable / Memorable

Nepozabljivo / Mémorable / Memorable

Bruno Collet

Francija, 2019, dcp, 12:03

Umetniku Louisu in njegovi ženi Michelle se že nekaj časa dogajajo čudne stvari. Kot da bi se svet okoli njiju spreminjal. Pohištvo, predmeti in ljudje počasi postajajo manj resnični. Razstavljajo se, se razgrajujejo.

Dürrenwaid 8

Dürrenwaid 8

Hiša, vrt, potok. Čebelnjak na pobočju, koliba, lesena koča in lopa. Vmes najdemo spomine, zgodbe in opažanja. Preteklost, sedanjost in prihodnost.

The Dawn of Ape

The Dawn of Ape

Mirai Mizue

Japonska, 2019, dcp, 4:10

To je prvi animirani film na svetu, ki je bil ustvarjen za šimpanze. Samo tokrat ga bomo pokazali še vam, ljudem.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov