Perje z vonjem morja / The Feathers That Smell of the Sea

Perje z vonjem morja / The Feathers That Smell of the Sea

Zgodba se vrti okoli kormorana, simbola razcepljenosti med dvema svetovoma. Kot lahko ljudje živijo med dvema svetovoma, lahko tudi kormoran – ptica, ki živi kot riba. Tako življenje ni nemogoče, a tudi kormoran se mora občasno dvigniti na gladino, da vdihne zrak in si osuši krila. 

Whatever Happened To Darwin

Whatever Happened To Darwin

Gladina morja se nezadržno dviguje. Lisjak, ki je že do gležnjev v vodi, mrzlično preučuje, kako bi se rešil pred posledicami globalnega segrevanja. Iz zapisov Charlesa Darwina bo ugotovil, da mora skozi proces povratne evolucije.

Hound Out

Hound Out

Anna Eespere

Estonija, 2018, dcp, 5:13

Pes zaradi težav z obvladovanjem jeze izgubi službo v pisarni. Da bi spravil življenje spet v red, se mora s svojimi težavami obrniti na nesposobnega, čudaškega terapevta, čigar neortodoksne metode niso posebej uspešne pri brzdanju njegovega kipečega besa. Ko se položaj zdi že brezupen, pes v svoji jezi odkrije nepredvideno moč in se jo nauči izrabiti v svojo korist.

Codebreakers

Codebreakers

Dešifratorjema iz držav, ki sta v vojni, se prekrižajo poti. Med njima se rodi zagrizeno rivalstvo, a kaj kmalu tudi globlja povezava. 

Ciklo

Ciklo

Ciklo je komaj rojeno bitje, nedolžno in brez slabih izkušenj. S svojim propelerjem prileti na neznani planet. A njegovo potovanje kmalu postane neprijetno in nevarno. Onesnaženo okolje, nasičeno z glasnimi stroji, ga povsem prestraši. Njegov pogled na svet pa kljub barvnemu propelerju postane črn. Planet Zemlja ni njegov dom. 

Odrasti v drevesce / Odrasti u malo drvo / Grow Up to Be a Little Tree

Odrasti v drevesce / Odrasti u malo drvo / Grow Up to Be a Little Tree

Prišlekinja se priseli v kraj, ki poleg nje šteje še šest prebivalcev. Rastlinja je malo, a vsi sosedje se trudijo z gojenjem svojih dreves. Tudi nova tujka zasadi svoje drevo in skrbi zanj, dokler to drevo ne preraste vseh drugih v vasi. 

Delitev / Rozdział / Division

Delitev / Rozdział / Division

Film pripoveduje o moškem, ki je zapustil del sebe. Govori o hrepenenju in potrebi po bližini.

Duhovni kanal / Hingetoru / Soulpipe

Duhovni kanal / Hingetoru / Soulpipe

Futuristična pripoved o snovnem svetu predstavi delavca, odgovornega za prestavljanje predmetov, ki prihajajo po cevi, na polico. Delavec je vajen svoje rutine in zadovoljen z delom v beli škatli. Ne želi si boljšega življenja, ne sprašuje se o poslanstvu ali obstoju. Potem pa nekoč na njegova vrata potrka neznanec.

Srečajva se včeraj / Да се срещнем вчера / Let's Meet Yesterday

Srečajva se včeraj / Да се срещнем вчера / Let's Meet Yesterday

Dva človeka, sprva tujca, se spustita v pustolovščino odnosa. Za trenutek, ki se zdi sila bežen, sta njuni življenji do popolnosti usklajeni. Vzpostavita čudovito vez, veselo plešeta in drug pri drugem iščeta pozornost. A kmalu se njuna komunikacija začne rušiti.

Vibration

Vibration

Sprememba je edina konstanta. Ves obstoj je večni tok biti in postajati (Ernst Haeckel).

Nasmeh / Osmijeh / Smile

Nasmeh / Osmijeh / Smile

Nasmeh je nastal zaradi preizpraševanja univerzalnega razumevanja ljubezni. Avtorica temo naslovi tako, da pojav ljubezni poveže s pojavom rigidne oblike potrošniške družbe, ki jo naposled predstavi skozi prizmo zakonov narave.

Usnje / Pokrowce / Leather

Usnje / Pokrowce / Leather

Človeška koža je usnjeni ovoj notranjosti. Svoje ovoje bomo zapustili kot pozabljene plašče v omari.

Pot kocke / Cesta krychle / The Way of the Cube

Pot kocke / Cesta krychle / The Way of the Cube

To je zgodba o poti od majhne kocke sladkorja do ogromnega planeta Zemlja – kot metafora za pot od nečesa majhnega do nečesa velikega. 

Česanje / Šukavimas / Combing

Česanje / Šukavimas / Combing

Česanje je meditativno dejanje, ki napeljuje k premisleku in introspekciji. Je animirani avtoportret, oblikovan v gibanju in času, o spominu in odnosu z drugim. Lasje postanejo simbolna nit, ki povezuje preteklost s sedanjostjo, spomine s trenutnim odnosom med očetom in hčerjo.

Hitrost pobega / Szökési sebesség / Escape Velocity

Hitrost pobega / Szökési sebesség / Escape Velocity

Astronavt, tako rekoč medzvezdni klatež, se zbudi v zapuščeni jami na nenavadnem planetu. Pot svetlobe ga pripelje do površja, kjer pogleda v kompas in se odpravi proti svoji vesoljski ladji. Ves čas se ozira čez ramo, hodi živčno, videti je preplašen. Že dolgo ga preganja neko bitje in osvobodi se lahko le tako, da pobegne s tega čudnega planeta.

Budilka / Alarm Clock

Budilka / Alarm Clock

Dekle se zbudi in se znajde iz oči v oči z bitjem, ki bolšči vanjo. Sledi mu in mu po nesreči odtrga rep. Iz njega zraste pisan cvet. Bitje cvet poje in se začne spreminjati v orjaško pisano pošast. Dekle to prepadeno opazuje, nato pa pošast začne zvoniti. Dekle se zbudi in ugotovi, da so bile samo sanje.

Salad Days

Salad Days

Stop animacija o mladosti, brezskrbnem otroštvu in moči otroške domišljije.

Aurora

Aurora

Ingrid Pucci

Estonija, 2019, dcp, 2:08

Bežno srečanje z zlato kačo privede do eksplozivnega začetka.

I'm Not Feeling Very Well

I'm Not Feeling Very Well

Pojoči skeleti sanjajo, da bi se osvobodili geometrične formacije in zaplavali v velikem, širnem modrem morju. Ob udarnem ritmu rifa odkorakajo iz svojega rdečega zapora, vendar kmalu naletijo na hordo jeznih pajkov. Spopad bitij na morski gladini se sprevrže v bitko plešočih oblik in barv.

Our House

Our House

Da bi sam sebi vlil voljo in sledil skupinskemu duhu, glavni junak med vsakdanjim, nedolžnim druženjem s prijatelji prečka svoje meje in prekrši lastna moralna načela.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov