A Cornish Summer

A Cornish Summer

Kratek animirani dokumentarec o poletjih, ki jih je Virginia Woolf v otroštvu preživljala v Cornwallu. Govori o počitniških navadah družine Stephen in o tem, kako so te izkušnje in dinamika vplivale na poznejše Virginiino delo, predvsem na romana K svetilniku (1927) in Valovi (1931).

Fish Ing.

Fish Ing.

Marinksy

Hrvaška, 2018, dcp, 2:

Nekega mirnega večera ribo obišče prijatelj in jo povabi na zabavo. Medtem ko se pogovarjata, se zgodi nekaj nepričakovanega.

Pao Pae

Pao Pae

Bruno Quast

Italija, Estonija, 2018, dcp, 4:03

Spomin najde večni mir v oceanu. Abstrakten pesniški zapis o njem s hipnotičnim glasom prebere John F. Quirk.

Yellow

Yellow

Stella Hood

Slovenija, Nemčija, 2019, dcp, 1:

Enominutna metamorfoza ljudi, živali in stvari. Lahko jo gledate kot naključno. Lahko jo gledate kot nujno. Interpretirate jo lahko, kakorkoli želite.

Ne grem se več / Ja sa nehrám / I Am Not Playing Anymore

Ne grem se več / Ja sa nehrám / I Am Not Playing Anymore

Kratki animirani film tematizira željo po zmagi in prirojeno agresijo, ki se skriva v ljudeh.

(diana)n

(diana)n

Diana potuje skozi različne dimenzije, da bi našla kraj, kjer ji bodo ljubezen vračali. Toda ali je vredno, če ob tem izgubiš samega sebe?

Puta in Petelinček / Hen and Rooster

Puta in Petelinček / Hen and Rooster

Puta in Petelinček se odpravita nabirat lešnike v gozd, pri čemer pa se Puti razlije oko. Kmalu se vsi mimoidoči sprašujejo, kdo je res kriv za Putino nesrečo.

Liblika efekt / The Butterfly Effect

Liblika efekt / The Butterfly Effect

Mari Kask

Estonija, 2019, dcp, 4:28

V teoriji kaosa pomeni učinek metulja občutljivost na začetne pogoje, saj lahko majhne spremembe v stanju determinističnega nelinearnega sistema povzročijo velike razlike v poznejšem stanju tega sistema. Tisto, po čemer se razlikuješ, ti daje identiteto. Ne primerjaj svojega vsakodnevnega zakulisnega življenja z življenjskimi vrhunci drugih ljudi. Spoštuj se, bodi realen. Pravi ljudje te imajo radi takega, kakršen si.

Pošast / Monstrul / Monster

Pošast / Monstrul / Monster

Dekle, ki ji pošast v glavi med odraščanjem nenehno povzroča dramo, se poda na duhovno pot pomiritve same s seboj in svojimi bližnjimi. 

Can You Eat Plastic?

Can You Eat Plastic?

V svetu, preplavljenem s plastiko, kjer je ribištvo skoraj izumrlo in ptice ne čivkajo več, stari ribič nadaljuje z dnevno rutino lovljenja rib.

Umami and the Characters of Taste

Umami and the Characters of Taste

Film prikazuje, kakšen bi bil videz petih osnovnih okusov (slano, kislo, sladko, grenko in umami), če bi bili bitja, pri tem pa išče navdih v podatkih, ki sta jih avtorja zbrala o barvi, vedenju in trajanju okusov.

Comte

Comte

Natalia Ryss

Slovenija, Kanada, 2019, dcp, 3:09

Juan, če boš toliko govoril, ti bodo izpadli lasje.

Things from the Head

Things from the Head

Včasih imajo stvari smisel, drugič ne. Ta animacija nima zgodbe, bistva ali globljega pomena. So samo ideje, ki prepletajo resničnost in naključne misli.

Pesnik sem, draga / Sono un poeta, cara / I'm a Poet, Dear

Pesnik sem, draga / Sono un poeta, cara / I'm a Poet, Dear

Vzponi in padci mladega pesnika, ki se spopada s potrebami žensk. Zgodba se razreši zelo osvobajajoče ...

Tehno / Тexho / Techno

Tehno / Тexho / Techno

Tehno nas odpelje v stopnjujoče se nočno dogajanje, polno pisanih likov in nespodobnega vedenja; v njem najdemo celo starca s harmoniko. Divja zabava se sprevrže v orgijo, dokler je ne prekine piskanje telefona, ki se mu prazni baterija.

Choice

Choice

Nemanja Vučenović

Bosna in Hercegovina, 2019, dcp, 1:

Dva človeka v enem prostoru: eden je vklenjen v verige, drugi vse skupaj nadzira ... Ali pa tudi ne. To je film o odnosu med ljudmi iz različnih družbenih slojev.

Well, Would You Look at That

Well, Would You Look at That

Petra Drevenšek

Hrvaška, Slovenija, 2019, dcp, 3:25

Koliko lahko razpotegneš sliko krave, da je še prepoznavna kot krava? Film spremlja obsežnejši študijski projekt o zgodovini krav oziroma, če smo natančnejši, o zgodovini odnosa med človekom in kravo.

Under Your Skin

Under Your Skin

Obdukcija naj bi razkrila vzrok smrti mlajše ženske. A kaj če sploh ni ženska? Kaj če ni niti človek? Kaj če sploh ni mrtva? Avtor s kirurškim nožem zareže v vse družbene samoumevnosti, ki nam zahrbtno zlezejo pod kožo, in se jim z groteskno ironijo smeji v brk.

Vzdih / Of / Sigh

Vzdih / Of / Sigh

To je zgodba o sivem možu, ki ves čas vzdihuje. Živi v sivem mestu, ki se utaplja v smogu, in vzdihuje in vzdihuje, dokler se ne izsuši in sta ga samo še kost in koža. A tudi v najtemnejših kotičkih duše sta svetloba in barva.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov