Krivda / Wina / Guilt

Krivda / Wina / Guilt

Pripoved o težavnem odnosu med materjo in hčerjo. Otroštvo, polno ljubezni, trči ob odraslo življenje, zaznamovano z depresijo in alkoholizmom. 

Med njima dnevnik / Entre Deux, un Journal Intime / In Between, Diary

Med njima dnevnik / Entre Deux, un Journal Intime / In Between, Diary

Dnevnik dekleta, ki živi med Izraelom in Francijo.

Milkoffee

Milkoffee

Bistró sredi puščave, dva neznanca in kozarec bele kave: to so elementi filma Milkoffee, priredbe kratke zgodbe iz zbirke Crìmenes Ejemplares avtorja Maxa Auba. Film poskusi vizualno ponazoriti nejevoljo in bes v pripovedovalcu, ki ga zvok udarjanja žličke ob kozarec sogovornika iz neznanega razloga neznansko razdraži.

Kolikor požreš / All You Can Eat

Kolikor požreš / All You Can Eat

Pleme risanih junakov na silo odvlečejo iz njihovega naravnega okolja, da bi potešili nenasitno človeško lakoto.

Gravedad

Gravedad

Matisse Gonzalez

Nemčija, 2019, dcp, 10:30

V svetu, kjer se gravitacija nenehno spreminja, moraš najti nekaj, kar te zadrži na tleh.

2 Minutes 20

2 Minutes 20

V 30. letih 20. stoletja moški hodi po nadrealističnem svetu, ki mu vlada čas.

Telička / Телёнок и носорог / The Calves

Telička / Телёнок и носорог / The Calves

Krava posvoji nosoroga, ki ostane brez staršev, in skupaj z njenim lastnim teličkom živijo umirjeno življenje. Nekoč pa krava izgine in telička se podata na pot, da bi jo našla. Zanimiv vonj ju nekega jutra privabi v vas, kjer deklica pobira mamljivo korenje.

Mehurčki / Bubbles

Mehurčki / Bubbles

Lutko, ki je nekoč ubogljivo veselo plesala po lutkarjevih navodilih, začne motiti njegova grda razvada: namerno pokanje s členki. Moteči zvok jo vrže iz tira in prevzame jo jeza.

Oni / Ihr / Them

Oni / Ihr / Them

Zgodba o stavbi z notranjim dvoriščem in njenih prebivalcih. Najrazličnejši liki sledijo svojim vsakdanjim rutinam, medtem pa se na dvorišču počasi kopičijo smeti. Kar je sprva videti povsem nedolžno, neko noč preraste v popolno katastrofo.

Brez telesa / No Body

Brez telesa / No Body

Tradicionalna animacija risbe z ogljem, ki vizualizira avtobiografsko eksperimentalno pesem. Film, ki je nastal na podlagi režiserkinega dnevnika o njeni priseljenski izkušnji v Londonu, v treh čustvenih poglavjih govori o odnosu med mestom in umetnico. Vznemirjenje, jeza in upanje.

Horizon

Horizon

Mož s prostranim obzorjem sreča človeka s kratkim obzorjem. Tekla bo kri.

Ptica brez nog / A Bird with No Legs

Ptica brez nog / A Bird with No Legs

Jamesa po smrti žene bolečina tako ohromi, da ne more več igrati na ljubljeni klavir, sinu Theu pa saksofon pomaga pri soočanju z izgubo. Ko nekega večera vadi za nastop, zaigra melodijo, ki znova odpre Jamesovo rano. Theo trenutek izkoristi, da pomaga očetu najti pot iz potrtosti.

Wild West Compressed

Wild West Compressed

Divji zahod! Kavboji, ki dirjajo čez prostrane pokrajine, hrepeneči pogledi v daljavo, orjaški egi med dvoboji – vsekakor motivi za široki kot! Toda celo vestern se mora prilagoditi sloganu »vertikalno je novi široki kot«. Od kavbojev se pričakuje, da bodo tudi v pokončnem formatu mobilnikov enako kul, kot smo jih vajeni. Jim lahko uspe?

Spominčica / Forglemmegei / Forget-Me-Not

Spominčica / Forglemmegei / Forget-Me-Not

Ko se poslovi njegov življenjski prijatelj, se mora trmasti stari mož soočiti s svojimi strahovi in spet najti notranji mir.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov