Matter and Motion

Matter and Motion

Max Hattler

Hongkong, 2018, dcp, 2:15

Ustvarjanje gibanja, prenos energije, kinetično zgorevanje. Avdiovizualno sodelovanje skladatelja Luxa Prime, režiserja Maxa Hattlerja in skupine animatorjev Šole za kreativne medije na Mestni univerzi v Hongkongu. Rezultat je kratka, a intenzivna izkušnja, ki združuje vizualno podobo prvih abstraktnih filmov in atmosfero znanstvenofantastičnih uspešnic.

The Lonely Orbit

The Lonely Orbit

Tehnik, specializiran za satelite, dobi sanjsko službo – da pa bi pregnal osamljenost, si nenehno dopisuje s starimi prijatelji. Ker zanemari svoje delovne naloge, eden od satelitov skrene z orbite in sesuje vse svetovno omrežje.

Purpleboy

Purpleboy

Alexandre Siqueira

Portugalska, Francija, Belgija, 2019, dcp, 13:55

Oscar je otrok, ki raste na vrtu svojih staršev. Njegovo telo se razvija pod zemljo, zato nihče ne pozna njegovega biološkega spola, sam pa o sebi razmišlja kot o fantu. Ko vendarle pride iz tal, ugotovi, da ima dekliško telo. Bodo drugi po tem bolečem razkritju končno sprejeli njegovo želeno identiteto? 

Paper or Plastic

Paper or Plastic

Nata Metlukh

ZDA, Ukrajina, 2019, dcp, 7:37

Migrant pride v državo »prvega sveta«, da bi poslikal zid najvišje zgradbe. Čeprav se trudi prilagoditi novi realnosti, mu ob vsej ksenofobiji in čudnih pravilih ne preostane drugega, kot da se vrne.

Medvedova ura / L'heure de l'ours / And Then the Bear

Medvedova ura / L'heure de l'ours / And Then the Bear

Agnès Patron

Francija, 2019, dcp, 13:50

Tisto noč bodo gorele hiše. Možje in žene bodo trepetali. Otroci se bodo v trumah zbirali in kričali ter sami plesali po pogorišču kot divji medvedi. Samo en krik je potreben, da se vsi skupaj prebudijo iz dremeža!

Coyote

Coyote

Lorenz Wunderle

Švica, 2018, dcp, 9:55

Kojot v napadu volkov izgubi družico in mladiče. Prevzamejo ga človeška čustva in mukoma se trudi predelati svojo izkušnjo. Toda ob bolečini in iluzijah se počasi začne prebujati njegova divja plat.

Zakaj polži nimajo nog / Warum Schnecken keine Beine haben / Why Slugs Have No Legs

Zakaj polži nimajo nog / Warum Schnecken keine Beine haben / Why Slugs Have No Legs

Aline Höchli

Švica, 2019, dcp, 10:45

Polži stežka sledijo ritmu življenja v mestu žuželk. Ko udari finančna kriza, podjetne čebele vidijo samo eno rešitev.

Bambuška / Bamboule / Butterboo

Bambuška / Bamboule / Butterboo

Emilie Pigeard

Francija, Belgija, 2018, dcp, 9:14

Mlada mačka se po »manjšem« posegu pri veterinarju začne nezadržno rediti. Čeprav ji je ime Bambus, jo lastniki začnejo klicati Buška. Iz tega se rodi vzdevek Bambuška.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov