Suggestion of Least Resistance

Suggestion of Least Resistance

Izgred pomeni nasilno prekinitev obstoječega reda. Film je zaslepljujoč, poetičen in političen avdiovizualni izbruh podob na temo individualnega proti zgodovinskemu. Ta iskreni impresionistični projekt prikazuje ikonične slike, ki slavijo lepoto, obenem pa svarijo pred nasiljem, ki nam grozi v tem vnetljivem času.

Bloomers

Bloomers

Samantha Moore

VB, Avstrija, 2019, dcp, 10:

Malin Bång

Animirani tekstil oživlja zgodbo o tovarni spodnjega perila v Manchestru. Pred kamero se zvrstijo svila, bombaž in čipka, delavci pa medtem pripovedujejo o preteklosti podjetja Headen & Quarmby, britanski tekstilni industriji ter britanskih družinskih tradicijah izdelovanja. Vzpone in padce tovarne prikliče v življenje tudi izvirna glasbena spremljava švedske skladateljice Malin Bång, ki je nastala po navdihu zvoka šivalnih strojev.

Lickalike

Lickalike

Rebecca Blöcher, Eva Reiter

Nemčija, Avstrija, 2019, dcp, 8:

Nekdo izgine s scene in drevo je postavljeno na glavo. Ljudje so v iskanju korenin iztrgani iz svojega običajnega reda, v temi pa se rojevajo povezave. Ženska ima okus po prajuhi in znajdemo se v sistemu ljudi, ki se vrtijo okoli svoje osi. Samo en človek ostane sam, vendar nepričakovano dočaka tolažbo.

Pantopos

Pantopos

Eni Brandner

Avstrija, Slovaška, 2019, dcp, 8:

Misato Mochizuki

Film, ki se začne v na videz staromodnem svetu vzvišenosti in glamurja, nas popelje na pot odkrivanja nadrealističnega, čudaškega prostora novih in abstraktnih idej, kjer nič več ni, kot je bilo. Edino, kar še poznamo, so ljudje, ki ta prostor naseljujejo, in njihove geste. In zastavi se vprašanje, ali je ta prostor samo sen ali že del naše resničnosti.

Iverka / Die Flunder / The Flounder

Iverka / Die Flunder / The Flounder

Elizabeth Hobbs

VB, Avstrija, 2019, dcp, 6:

Skromni ribič nekoč ujame uročeno ribo. Lahko ta poskrbi za lepšo usodo zanj in njegovo ženo? Iverka je priredba pravljice bratov Grimm Ribič in njegova žena, ki jo je animirala Elizabeth Hobbs, izvirno glasbo pa je prispevala skladateljica Carola Bauckholt.

Generator/Operator


Generator/Operator


Prevajanje idej sodelovanja, zaupanja, deljenja in solidarnosti v ločene delujoče mikrokozmose, ki se vrtijo v neskončnem krogu.

Music Box

Music Box

Joanna Kozuch

Slovaška, Avstrija, 2019, dcp, 6:

Ying Wang

Akrobati se trudijo ustvariti popolno piramido iz človeških teles. Nekdo si poškoduje roko in piramida se poruši. Cirkuški vodja ima tri možnosti, kako razrešiti nastali položaj. Rezultat je vedno enak, vsak od nas pa se mora sam odločiti, po kateri poti bo do njega prišel.

The Happiness Machine

The Happiness Machine

Simulacija neobstoječe videoigre, ki govori o poslovnih praksah na prvi pogled idealnega podjetja.

Merjenje razdalje / Vermessung der Distanz / Measuring the Distance

Merjenje razdalje / Vermessung der Distanz / Measuring the Distance

Raziskovanje urbanih robov in njihovega ujemanja z marginalnostjo družbenih skupin, ki jih naseljujejo.

Hierarchy Glitch


Hierarchy Glitch


Vessela Dantcheva

Bolgarija, Avstrija, 2019, dcp, 6:

Electric Indigo

Film na povsem abstrakten način obravnava temeljno premiso modela ekonomije za skupno dobro. Tako njegovi vizualni vzorci kot glasovi v zboru so povezani v hierarhičen vedenjski vzorec, ki omejuje razvitje polnega potenciala in mobilnost vsakega posameznega elementa. Matrica se kmalu poruši, povezave in smeri se izgubijo in izbruhne entropija. To je trenutek, ko se posamezne enote avtonomno povežejo z drugimi v organske, uravnotežene konstelacije. Tako razvijejo kolektivni organizem, trpežno entiteto.

Predvajanja

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov