Slonove delavnice

Slonova produkcijska delavnica

Produkcijska delavnica risanega animiranega filma z Anko Kočevar

Mestna knjižnica Otona Župančiča, ponedeljek–četrtek, 26.–29. 11., 15:00–19:00, in sobota, 1. 12., 10:00–13:00

Delavnica je namenjena mladim od 11 do 15 let.

 

Pod mentorstvom animatorke Anke Kočevar bomo skupaj izdelali kratek risani animirani film v klasični tehniki risanja s tuši na papir. Urili se bomo v risanju likovne podobe karakterjev, učili se bomo animiranja hoje in nekaterih drugih akcij. Risani film bo po naših napotkih glasbeno in zvočno opremil Andrej Fon. Film bo predvajan na zaključni slovesnosti festivala Animateka.

 

Anka Kočevar je ilustratorka, filmska animatorka in pedagoginja. Leta 2009 je diplomirala na ALUO v Ljubljani, smer slikarstvo. Je avtorica kratkih animiranih filmov: Ex passu (2009), Daleč (2011) in Aj, zelena je (2009). Od leta 2013 kot animatorka sodeluje pri otroški risani seriji Princ Ki-Ki-Do, je pa tudi avtorica likovne podobe in glavna animatorka kratkega animiranega filma Gospod Filodendron in jablana (2016) ter avtorica risanih in animiranih delov dokumentarnega filma Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja (2018). Vrsto let redno ilustrira za literarni reviji Ciciban in Cicido ter revijo Galeb. Kot strokovna mentorica sodeluje pri nastajanju animiranih filmov otrok, med katerimi so prejemniki nagrad.

 

 

 

Slonove delavnice animiranega filma

Mali kapitani, delavnica animiranega filma s pomočjo zelenega ozadja

Pionirski dom (Komenskega 9), četrtek, 6. 12.,16:00–19:00

Od 7 do 11 let

 

 

V tehniki piksilacije (premikanje ljudi namesto lutk) se bomo posneli na zelenem ozadju. Tega bomo kasneje odstranili in zamenjali s fotografijami različnih lokacij na poti od Art centra do Kinodvora. Na njih se bomo sami pomanjšali v velikost žuželk, prijeli krmilo majcene ladje v svoje roke in zapluli sobotni premieri Kapitana Mortena in kraljice pajkov naproti.

 

Delavnica je priprava na premiero celovečernega animiranega filma Kapitan Morten in kraljica pajkov, ki bo na sporedu v soboto, 8. 12. 2018 ob 15. uri, v Kinodvoru. Za otroke od 7. leta starosti.

 

 

 

Animirane novoletne kartice, delavnica optičnih igrač

RogLab (Petkovškovo nabrežje 67), petek, 7. 12., 16:00–20:00

Od 11 do 15 let

 

S pomočjo laserskega rezalnika in računalniškega programa Scanimation bomo izdelali animirane kartice po principu delovanja optične igrače, imenovane ombro cinema. Gre za optično igračo, ki izvira s konca 19. stoletja in predstavlja tradicijo kitajskih senčnih lutk. Sestavlja jo plast črnih vertikalnih črt, postavljenih čez črno silhuetno risbo na belem papirju, ki prikazuje gibanje v dveh do štirih fazah. Ko papir z risbo povlečemo pod črtami, dobimo učinek gibanja. S takšno voščilnico boste prijetno presenetili svoje prijatelje.

 

Using a laser cutter and Scanimation software, participants will make animated cards based on the principle of the Ombro-Cinema optical toy. Originating in late 19th century, this toy is based on the tradition of Chinese shadow puppets. It is composed of a layer of black vertical lines which is to be placed over a black silhouette drawing on white paper depicting movement in two to four phases. The drawing being pulled under the lines results in the effect of movement. Such a card will be a lovely surprise for your friends.

 

 

 

Od slikofrca do mini filma s Zsuzsanno Kreif

Kinodvor. Kavarna, nedelja, 9. 12., 11:00–13:00

Od 8 do 12 let

 

Zsuzsanna bo po predstavitvi kratkih filmov v tehniki stop animacije, ki so ji v navdih, mlade udeležence uvedla v osnove te tehnike. Vodila jih bo skozi proces animiranja od najpreprostejše oblike, kot je slikofrc, do izdelave mini filma z animacijo plastelina, pri tem pa bodo spremljali tudi postopek digitalnega sestavljanja njihovega filma in sodelovali pri oblikovanju zvoka.

 

Zsuzsanna Kreif je režiserka animiranih filmov iz Budimpešte. Leta 2014 je diplomirala na univerzi Moholy-Nagy. Za diplomski film Limbo Limbo Travel, ki ga je režirala skupaj z Borbálo Zétényi, je prejela vrsto nagrad. Leta 2013 je sodelovala v animacijskem laboratoriju Animation Sans Frontieres, kar ji pri delu služi kot izjemno navdihujoča mednarodna izkušnja. Po diplomi je začela sodelovati pri ustvarjanju televizijske serije Candide, dela pa tudi kot samostojna ilustratorka.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov