Prihaja Mirai!

Konec marca v distribuciji Društva 2 koluta v izbrane slovenske kinematografe prihaja za oskarja nominiran celovečerni animirani film Mirai, japonskega avtorja Mamoruja Hosode.

 

Film, ki smo ga lahko predpremierno videli že na zadnji ediciji festivala Animateka, je primeren za otroke od 8. leta dalje in odrasle. Govori o dečku Kunu, ki preživlja srečno otroštvo vse do trenutka, ko se rodi njegova sestrica Mirai. Takrat v središče zanimanja staršev vstopi deklica, Kun pa postaja čedalje bolj ljubosumen in se počasi zapira vase. Zatočišče rad poišče na vrtu, kjer raste čarobno družinsko drevo, in nenadoma ga odnese v fantazijski svet, kjer se preteklost in sedanjost pomešata. Tam drugega za drugim sreča svoje sorodnike v različnih življenjskih obdobjih: mamo kot majhno deklico, pradedka kot živahnega mladeniča in sestrico kot najstnico. Prek teh dogodivščin Kun pride do pomembnih spoznanj o sebi.

 

Premiera filma se bo odvila 30. marca ob 15. uri v Kinodvoru.

 

Film bomo, kot je že navadi, pospremili tudi s slvensko spletno stranjo, ki bo od predvidoma sredine februarja dalje ponujala pogled v zakulisje nastajanja filma ter pedagoška gradiva za starše in učitelje, prek nje pa boste lahko spremljali tudi novice, kdaj film prispe v vam najbližji kino.

Na spletni strani bodo na voljo tudi promocijski in drugi materiali za kinematgrafe, ki bi želeli prikazati film.

 

Vabljeni v kino!

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov