Študenti MOME razstavljajo

mome

 

 

28. november 2018–8. februar 2019

Balassijev inštitut, Barvarska steza 8

Odprtje razstave: 28. november, 19:00

Vodstvo po razstavi: 4. december, 17:00

 

Na razstavi Oddelka za animacijo Univerze Moholy-Nagy za umetnost in oblikovanje v Budimpešti (MOME) bodo na ogled novejša dela študentov oddelka z izborom najboljših filmov, plakatov, maket, umetniških del in projekcijo video mapiranja, ki dajejo vpogled v raznolikost dejavnosti v tem ustvarjalnem središču.

 

Animacijska skupnost akademije MOME je med ključnimi ustvarjalnicami in intelektualnimi središči madžarskega animiranega filma. Njene dejavnosti obsegajo vodenje univerzitetnega oddelka, ki ponuja dodiplomski in magistrski izobraževalni program animacije, pa tudi dejavnosti, ki segajo onkraj izobraževalnega sistema in njeno delo bistveno zaznamujejo. Pomembno vlogo igra razvoj talentov in vsebin v mednarodnem omrežju, vidne rezultate daje ustanavljanje in vodenje inkubacijskih programov. Izjemnega pomena je tudi produkcijska dejavnost, v okviru katere animacijski projekti nastajajo po naročilu madžarskih in mednarodnih partnerjev ali v sodelovanju z njimi.

 

Za širšo javnost MOME ANIM prireja festival animiranega filma (KISKAKAS) ter filmske premiere in razstave, za profesionalce pa konference in druge forume. Namen teh dejavnosti je okrepiti napredne trende v madžarskem animiranem filmu ter povečati njegovo mednarodno prepoznavnost in ugled. Vsi ti procesi pomagajo vedno novim generacijam mladih ustvarjalcev pri uspešnem začetku profesionalne poti ter poživljajo animirani film na Madžarskem in v širši regiji.

 

http://anim.mome.hu/en/

 

 

 

 

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov