Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju / The Breadwinner

Parvana – zgodba o neverjetnem potovanju / The Breadwinner

Nora Twomey

Irska, Luksemburg, Kanada, 2017, dcp, 93:00

v angleščini s slovenskimi podnapisi (11+) 

 

Režija:Nora Twomey

Scenarij: Anita Doron (po romanu/based on The Breadwinner Deborah Ellis)

Umetniška direktorja: Reza Riahi, Ciaran Duffy

Montaža: Darragh Byrne

Glasba: Jeff Danna, Mychael Danna

Glasovi: Saara Chaudry, Soma Chhaya, Laara Sadiq, Shaista Latif, Ali Badshah, Noorin Gulamgaus

Izvršni producenti: Angelina Jolie, Gerry Shirren, Mimi Polk Gitlin, Jon Levin, Regina K. Scully, Eric Beckman, David Jesteadt, Mary Bredin, Frank Falcone, Karim Amer, Jehane Noujaim

Producenti: Anthony Leo, Andrew Rosen, Paul Young, Tomm Moore, Stephan Roelants

Distributer: Westend Films

 

Enajstletna Parvana z družino živi v eni sami sobici majhnega stanovanjskega bloka v od vojne razdejani afganistanski prestolnici Kabul. Pod talibsko oblastjo odrašča ob zgodbah, ki ji jih pripoveduje oče, medtem ko mu Parvana pomaga na tržnici, kjer za preživetje drugim bere in piše pisma. 

Nato pa očeta nekega dne aretirajo in Parvanino življenje se za vselej spremeni. V času in deželi, kjer ženske ne smejo zapustiti doma brez spremstva moškega, družina ostane brez tistega, ki je še edini lahko služil denar ali zgolj odšel po nakupih.

Da bi pomagala svojim bližnjim, se Parvana odloči, da se bo ostrigla, se preoblekla v fanta in začela preživljati družino.

V procesu zagotavljanja najvišje kakovosti storitev vaše podatke upravljamo z največjo skrbnostjo in upoštevamo najvišje standarde, ki jih določajo evropske uredbe ter slovenska zakonodaja. Pravilnik o varstvu podatkov

Pravilnik o varstvu podatkov