AnimatekaPRO Pitch

animatekapropitch

 

 

AnimatekaPRO Pitch 2017

 

 

Cilj našega novega natečaja je promocija novih kratkih animiranih filmov s področja bivše Jugoslavije in podpora tem filmom pri zagotavljanju dobrega izhodišča na animacijskem distributerskem trgu.

 

AnimatekaPRO Pitch je odprt za animacijske projekte v nastajanju, in sicer za samostojne kratke animirane filme, krajše od 20 minut.

 

Potekal bo v Ljubljani 4. in 5. decembra, ko se hkrati začenja 14. edicija Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka (4.–11. december 2017).

 

Projekti, izbrani v okviru AnimatekaPRO Pitch 2017 so:

 

 

  • Iris (režiserka Lucija Božanić, producentka Andrijana Vidaček, Zagreb Film, Hrvaška),

 

  • Lights&Shadows (režiser Rastko Ćirić, producenta Milan Stojanović, Iva Ćirić, Sense Production, Serbia),

 

  • Liliana (režiserka Milanka Fabjančič, producent Kolja Saksida, ZVVIKS, Slovenija),

 

  • Matija Dances (režiser Marko Dješka, producent Draško Ivezić, Adriatic Animation, Hrvaška),

 

  • Original Copy (režiser Sašo Sedlaček, producentka Viva Videnović, Strup, Slovenija),

 

  • Stojko (režiserka Petra Balekić, producent Draško Ivezić, Adriatic Animation, Hrvaška).

 

 

Pred pitchingi projektov bo potekala delavnica pod vodstvom strokovne mentorice Anne Vášove, na kateri bodo udeleženci imeli možnost razpravljati o svojem projektu, njegovih odlikah in pomanjkljivostih ter izpiliti strategije za predstavitev.

 

V torek, 5. decembra, bodo v Slovenski kinoteki od 9h do 11h potekale predstavitve. Vsaka sodelujoča ekipa bo imela na voljo 10 minut, nato pa bodo člani mednarodne žirije (Györgyi Falvai - MOME, HU, Vanja Andrijević - Bonobostudio, HR, Jožko Rutar - filmski producent, SI) izbrali zmagovalni projekt.

 

Zmagovalni projekt bo nagrajen z neposrednim dostopom do natečaja VAF Trebon 2018, ne da bi se moral udeležiti tekmovalnega predizbora, če se bo seveda strinjal s pravili VAF Trebon. Nagrada zajema tudi stroške poti in namestitev v Trebonu ter akreditacijo za festival Anifilm.

 

Avtorji zmagovalnega projekta bodo imel tudi priložnost predstaviti svoj projekt udeležencem delavnice CEE Animation Workshop, ki bo v tistem času potekala v Ljubljani.

 

Podrobnejša pravila in uredbe so na voljo na tej POVEZAVI! 

 

Organizator natečaja AnimatekaPRO Pitch je Društvo za oživljanje zgodbe 2 koluta v ekskluzivnem partnerstvu z Visegrad Animation Forum in v sodelovanju z Zavodom Bunker, Motovilo (CED Slovenia) in Društvom slovenskega animiranega filma (DSAF).

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki