Paul Bush

Paul Bush

VB

Filmski ustvarjalec Paul Bush je najbolj znan po svojem delu na področju eksperimentalne stop animacije. Ustvaril je številne kratke in srednjemetražne filme, med drugim The Cows Drama (1984), Njegova komedija (1994), Rumour of True Things (1996), Pohištvena poezija (1999), Dr. Jekyll in g. Hyde (2001) in Ko Darwin spi (2004). Njegova dela, ki so osvojila vrsto nagrad, so bila prikazana na festivalih, v kinematografih, galerijah in po televiziji po vsem svetu. V zadnjem času so retrospektivo njegovega dela pripravili v Gentu, Torinu, Bogoti, Budimpešti, Montrealu, Bristolu in Londonu. Leta 2013 je v britanske kinematografe prišel njegov kritiško hvaljeni celovečerni film Babeldom.

Bush je leta 1981 začel poučevati in v južnem delu Londona ustanovil filmsko delavnico. Med letoma 1995 in 2001 je predaval v programu vizualnih umetnosti univerze Goldsmiths, od leta 2003 pa poučuje na National Film and Television School. Poleg tega je predaval, vodil delavnice in deloval kot mentor v številnih umetniških in filmskih programih po svetu, med drugim na univerzah Luzern, Centro Sperimentale di Cinematografia v Italiji, Royal College of Art in Harvard.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki