Mauro Carraro

Mauro Carraro

Francija

Mauro Carraro se je rodil leta 1984 na severovzhodu Italije. Po študiju graviranja, fotografije in grafičnega oblikovanja na Politehnični univerzi v Milanu je akademsko pot nadaljeval v Franciji, na priznani univerzi Supinfocom Arles, kjer je leta 2010 zaključil študij računalniške animacije. Zdaj živi v Ženevi, kjer dela za filmski studio Nadasdy.

Njegov prvi profesionalni animirani kratki film Hasta Santiago je bil na festivalu v Annecyju leta 2014 izbran za najboljši prvenec, prejel pa je še več kot dva ducata nagrad drugod po svetu. Carraro je s svojo značilno tehniko, ki jo razvija že od zgodnjih del dalje, pustil pečat na nagrajenem celovečernem animiranem filmu Medena koža (2012), kjer je bdel nad kompozicijo. Njegov najnovejši šestminutni kratki film Aubade je bil v času produkcije izbran za zmagovalni projekt na pitch forumu festivala v Annecyju. Odtlej je bil uvrščen v program več kot 150 festivalov po svetu, kjer redno pobira nagrade.

Carraro je sodeloval v žirijah številnih filmskih festivalov, med drugim mednarodnega filmskega festivala Krok, filmskega festivala v Varšavi in festivala animiranega filma Best of the Best v Seulu.

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki