Križ / The Cross

Križ / The Cross

Larisa Kotnik

Slovenija, 2016, hd, 27:30

Ize in Coki, tesarska vajenca po poklicu, oštarijska filozofa po naravi; mati in sin, odnos, ki ga slikovito povzemajo avtorjeve besede: »mati priklenjena na voziček, sin priklenjen na mater«. Dve sprva nepovezani, avtonomni zgodbi, ki ju čudežni dogodek preplete v živahno komedijo zmešnjav. Leseni kip, ki ga vajenca po mojstrovih navodilih pribijeta na križ, magično oživi ter začne vplivati na potek dogodkov.

Mesečev gozd / Mesečeva šuma / Moon Forest

Mesečev gozd / Mesečeva šuma / Moon Forest

Mesečev gozd je prispodoba sodobnega sveta, ki nas obdaja, in ki smo mu na milost in nemilost prepuščeni vsi, ki ga naseljujemo. Odnos med soočenima likoma (človek-jelen, jelen-človek) predstavlja zapleten odnos med dobrim in zlim. Mesečev gozd je naravno stanje, ki nekaj daje in nekaj jemlje; kjer morajo ljudje hočeš nočeš pustiti usodi, da gre svojo pot.

Kalne vode / Mutne vode / Muddy Waters

Kalne vode / Mutne vode / Muddy Waters

Dve enaki ribi: dve različni življenjski poti, toda dve enaki usodi. Kako trdna je pravzaprav genetska zgradba? Film odpira vprašanje, kako pomembna je v splošnem zgodba pri tem, da lahko nekaj razglasimo za umetnino.

How to Wait for a Very Long Time

How to Wait for a Very Long Time

Kratki film o ribiču, ki na vsak način hoče ujeti neko določeno ribo. Vse življenje si prizadeva za veliki met, a so v ulovu vedno zgolj druge ribe. Čez čas ga to začne tako jeziti, da ne uživa več v prelepi naravi, ki ga obdaja. Pozabi, da je resnična nagrada sama pot.

 

Dekle, ki pada / Девојката што паѓа / The Falling Girl

Dekle, ki pada / Девојката што паѓа / The Falling Girl

Vladimir Lukash

Makedonija, 2015, hd, 10:30

Dekle stoji na vrhu stavbe in gleda mesto pod sabo. Skoči. Z zaprtimi očmi pada in se nazadnje znajde v ribniku, kjer jo obkrožajo bizarni obrazi. Padanje se nadaljuje.

Izgubljen / Lost

Izgubljen / Lost

Smail Zagrljača
( ZVVIKS )

Slovenija, 2016, hd, 1:40

Popotnika v vzporedni dimenziji prebudi zvok cerkvenih orgel. Začne se sprehod po temačnih prostorih podzavesti. Neizbežno soočenje z lastnimi strahovi glavni lik pripelje do srečanja z dolgo pozabljenim spominom.

Živijo ponoči / Oni žive noću / They Live by Night

Živijo ponoči / Oni žive noću / They Live by Night

Goran Trbuljak

Hrvaška, 2016, hd, 8:18

Temen domači ščurek ne zna leteti, vendar se ambiciozno loti treninga. S pomočjo zaljubljene – ali morda samo sočutne – kresnice bo premagal nemogoče, nepremostljive ovire in poletel. Letel bo ob njej, četudi v resnici samo tako, da se je bo prijel za hrbet. Skoraj klasična filmska pripoved o srečanju dveh likov: njega, ki izvira iz teme, in nje, ki prihaja iz svetlobe.

Messy Flow

Messy Flow

Tina Šulc

Slovenija, 2016, hd, 3:16

Ne poznamo začetka, ne vidimo konca. Ostane nam samo flow.

Posnetek je del živega VJ nastopa, pri katerem je bilo uporabljeno orodje AVVX za vektorsko grafiko po odprtem standardu za opise slik SVG.

Glasba je bila ustvarjena z orodjem AV Clash.

 

Ravnotežje / Balansz / Balance

Ravnotežje / Balansz / Balance

Gábor Ulrich

Madžarska, 2016, hd, 5:30

Svet je steber, človek stoji na njegovem za dlan širokem vrhu. Ravnotežje je krhko – naše poti so polne čudovitih nizov porazov in uspehov. A to življenjsko nihanje nam daje jasnejše odgovore na naša velika vprašanja. Kje bomo našli moralno trdnost, kje prave vrednote? Bomo v tem večnem krogu našli smisel?

 

Laundry

Laundry

Mia Paller

Slovenija, 2016, hd, 1:00

Preprosto zaženi pralni stroj in se zavrti.

Iluzija / Illusion

Iluzija / Illusion

Domen Lo
( Domen Lo )

Slovenija, 2015, hd, 5:30

Animirani film Iluzija se vrti okoli glavnega junaka, ki se bori z vedno močnejšo odvisnostjo od alkohola, s katero beži pred dolgočasnostjo vsakodnevnega življenja. Prikazuje njegovo notranjo bitko v času, ko junak prehaja med fantazijo in resničnostjo.

One Day

One Day

Brane Solce

Slovenija, 2016, hd, 3:30

One Day je naslov pesmi mlade avstrijske glasbenice Claudie Schwab, ki govori o kratkosti življenja in njegovih kozmičnih razsežnostih. Ta lirična glasba je predstavljala izhodišče za stop animacijo, v kateri so uporabljeni še papirnate oblike, sence in 2D Flash.

Home

Home

Kljub naraščajoči vladavini strahu in nevednosti se vsaka sprememba začne z medkulturnim dialogom in najpreprostejšo gesto, kar jih je: gostoljubnim stiskom roke. Avdiovizualna pesem o različnih pomenih besede »dom« in o tem, kako se ta spreminja, ko moraš dom zapustiti in poiskati novega. Verižno animacijo, ki obravnava aktualne evropske družbenopolitične razmere, je ustvarila skupina 48 študentov.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki