Zmaj / Aždaja / The Dragon

Zmaj / Aždaja / The Dragon

Ivan Ramadan

BiH, 2016, hd, 12:10

V majhni bosanski vasi, skriti med strmimi pečinami, se že stoletja vsako pomlad odvije obred klicanja velikega zmaja. Veliki zmaj je zaščitnik vasi. Toda obred se sčasoma spremeni in izgubi svojo moč. Vas ni več skrita. Ljudje se zatekajo k čudnim novim verovanjem in božanstvom.

Zgodba temelji na resnični legendi.

Korak / A Step

Korak / A Step

Andreja Muha

Slovenija, 2016, hd, 3:22

Korak povabi gledalca, da se z njim odpravi na pustolovščino. Čaka ga presenečenje. In ko ga izpusti ven, gledalec ni več enak, ujel ga je korak.

Povratno potovanje / Кружно патување на Марето / Round Trip: Mary

Povratno potovanje / Кружно патување на Марето / Round Trip: Mary

Zharko Ivanov

Makedonija, 2015, hd, 9:47

V majhni vasi mlada pastirica zbira živino in se pripravlja za pot v mesto. Med potjo v različnih okoljih srečuje različne ljudi. V mestu njen pogled pritegnejo kino in filmski plakati. Dekle prvič vstopi v kino.

Microscopia

Microscopia

Film govori o kodu, ki nas obdaja in tvori nize življenja, kodu, ki je vir vseh živih in neživih struktur. So med makro- in mikrosvetom povezave? Ima žuželka podobno strukturo kot luna? Delo je nastalo v sodelovanju nizozemskega skladatelja Stephana Dunkelmana in avstrijskega filmskega ustvarjalca Nikolausa Jantscha.

Monument

Monument

Marcin Gizycki

Poljska, 2016, hd, 2:30

Skrivno življenje monumentalnih kipov na sovjetskem vojaškem pokopališču v Varšavi.

Ostružki / Wiory / The Shavings

Ostružki / Wiory / The Shavings

Osamljeni drvar preboleva razhod z ljubljenim dekletom. Nepričakovano srečanje v gozdu mu spremeni življenje.

Stories about Guy and His Wife

Stories about Guy and His Wife

Miniserija, ustvarjena v okviru študijskih obveznosti na Fakulteti za oblikovanje in umetnost Ladislav Sutnar v Plznu. Sestavlja jo pet samostojnih epizod, ki temeljijo na trpkem, družinskem humorju in situacijski komiki.

Stretch

Stretch

Nenavadne jutranje navade nekega dekleta. Film govori o intimnosti in o tem, kaj počnemo, takoj ko se zjutraj zbudimo.

Sledi minljivosti / Ślady ulotne / Traces of Ephemeral

Sledi minljivosti / Ślady ulotne / Traces of Ephemeral

Zgodba o človeku in njegovem odnosu z naravo – naravo, katere del smo, ki se je sposobna preroditi, umreti in se obuditi v življenje. Ob neresnični atmosferi in nenehnem vetru, ki je lahko uničujoč, hkrati pa daje upanje za rojstvo nečesa novega, se zastavlja vprašanje, kateremu trenutku smo priča – tik preden se junak prebudi ali tik preden se zgrudi v spanec, iz katerega ni vrnitve.

G_girls: Ginny

G_girls: Ginny

Susi Jirkuff

Avstrija, 2015, hd, 5:00

Film o družbeno pogojenem dolgčasu in pomanjkanju priložnosti skupine mladih – z usodnimi posledicami za mačko.

Skateboarding Is Not a Crime

Skateboarding Is Not a Crime

Film v enem kadru o preganjanju med policijskim vozilom in skejtom. Delo tematizira občutljivo mejo med pravom in pravico ter se sprašuje, kako daleč so pripravljeni iti organi pregona, da bi preprečili manjšo krivico, in ali so sposobni iti tako daleč, da s tem sami povzročijo še večjo.

Prava pot / The Right Path

Prava pot / The Right Path

Branko Lazović

Slovenija, 2016, hd, 3:35

Kratek animirani film o življenjski izbiri. V njem spremljamo lik, ki teče po labirintu. Na vsakem križišču se razcepi. Iz njega prideta dve njegovi kopiji in kreneta po poteh, ki ju sam ni izbral.

Radioactive

Radioactive

Jure Burnik

Slovenija, 2015, hd, 3:00

Zgodba o dveh delavcih v radioaktivnem centru, ki srečata nezemeljsko bitje, in o enem dnevu življenja popotnika po asteroidih.

LIMBO

LIMBO

Izraz »limbo« se najpogosteje nanaša na nebudno stanje. V katoliški teologiji je sinonim za globočino ali vice.

Celoten film se odvije v surovem preigravanju barv, ki jih spremlja ambientalna glasba, kar gledalca prisili, da sledi glavnemu liku v globino.

Limbo je zgodba o intimnosti. Upodobi osamljenost in praznino. Je film o umiranju ali morda spanju.

Gyros Dance

Gyros Dance

V gosto naseljenem in sončnem mestu pod isto streho skupaj živita dve miši, ki sta si blizu, a sta zelo različni. V isti hiši tudi delata, vendar je delo dolgočasno in težaško. On s tem nima težav, ona pa sanja o karieri televizijske zvezdnice.

Predvajanja

Za boljšo uporabniško izkušnjo ter za analizo prometa uporabljamo spletne piškotke. Z nadaljevanjem ogleda spletne strani, se strinjate s uporabo. Več informacij

Spletni piškotki